Tervetuloa kansanopistoon!

Mietitkö vielä tulevaa ammattiasi? Olisiko ruotsin kielen parantaminen ajankohtaista vai haluatko pitää välivuoden ja kokeilla jotain uutta?

Jos vastaus on kyllä, Borgå folkakademi (Akan) voi olla Sinulle juuri oikea valinta! Tänne ovat tervetulleita myös äidinkielenään suomea puhuvat, ruotsin kielestä ja ruotsiksi opiskelusta kiinnostuneet kaikenikäiset opiskelijat.  

Akanissa asut ja opiskelet Porvoon keskustassa, elävässä opiskelijakaupungissa. Matka Helsinkiin kestää noin tunnin. Opiskelet kansainvälisessä joukossa, joka koostuu eri-ikäisistä ja –taustaisista opiskelijoista.

Tarjoamme sekä lyhytkursseja että laajempia kokonaisuuksia. Joistakin kursseista saa jatko-opinnoissa hyvitettäviä pisteitä ja kaikki opinnot luovat pohjan, jolle voit rakentaa omaa tulevaisuuttasi. Meillä sinulla on aikaa kokeilla ja tunnustella mihin haluat jatkossa suuntautua. 

Borgå folkakademi on kansanopisto, vapaa ja vapaaehtoinen koulumuoto, joka rakentuu jokaisen omiin tarpeisiin ja edellytyksiin.


Elämää kansanopistossa

Ajankohtaiset kurssit

“Lyhytkurssit on tarkoitettu kaikille, iästä tai aiemmasta koulutuksesta riippumatta”


Luovaa kirjontaa helpoin pistoin

8.- 9.3.2024. Pe 17-20, la 10- 15 

Tulossa

Kurssilla voit kokeilla esimerkiksi sashikoa, piristää vanhaa vaatetta kirjonnalla tai tehdä pienen seinätekstiilin. Mukaan tarvitset projektiisi sopivaa kangasta ja/ tai vaatteen sekä kirjontalankoja, neuloja ja terävät sakset. Kurssia ohjaa Liisu Vartija-Rissanen Kurssi on …

Jatka lukemista

Taidekurssi keväällä 2024

23.-24.4.2024 
Tulossa

Kaksikielinen taidekurssi. Maalaamista tiistaina klo. 9-15, keskiviikkona 9-17. Kurssipaikka Borgå folkakademi, Lukiokatu 2, Porvoo Kurssia ohjaa  Sirkka Tapio Kurssimaksu 70 € sis.opetusta, lounaat ja kahvit. (Muistathan kertoa etukäteen, jos noudatat tiettyä ruokavaliota.) …

Jatka lukemista


Kansanopistovuosi oppivelvollisille

Voit hakea kansanopistoon osana oppivelvollisuuttasi, jos valmistuit 9:ltä keväällä 2021 tai sitä myöhemin. Tule vuodeksi opistoon pohtimaan tulevaisuuttasi! Lue lisää