Koirakonsultti – akan.fi

Koirakonsultti

Opi hoitamaan ja kouluttamaan koiria

Lukuvuosi 2023-24
22. elokuuta 2023 – 24. toukokuuta 2024


Hakuaika
Haku lukuvuodelle 2023-24
Muutama paikka jäljellä, hae nyt!


Koko vuosi koiraoppia!

Koirakonsulttikoulutus on sinulle, joka haluat tietää enemmän koirista, haluat oppia paremmin ymmärtämään niitä tai ehkä haaveilet työstä koirien parissa positiivisia opetusmenetelmiä käyttäen!

 Hundar
Motivoituneita koiria

Koulutuksen aikana syvennymme muun muassa koirien luonnolliseen käyttäytymiseen, koirien kieleen, koirien sairauksiin, eri opetusmenetelmiin, naksutinkoulutukseen, koiraongelmiin ja miten niitä ratkaistaan, pennun kehitykseen, pennun kouluttamiseen, aktivointiin verrattuna rikastuttamiseen, koiran alkuperään, terveysoppiin, rotutuntemukseen ja jalostukseen. Kurssilla keskustellaan myös eläintensuojelusta sekä etiikasta erilaisten oppimistapojen takana.

Esittelemme eri koiraharrastuksia ja teemme käytännön harjoituksia omien ja/tai muiden koirien kanssa. Keväällä tehdään opintomatka.

Pääopettajana toimii FM biologi ja koiraterapeutti Christina von Pfaler. Lisäksi ajoittain opettajana toimii koira-asiantuntija ja kouluttaja Noga Ronen Israelista (luennoi englanniksi). Huom! Opintolinja on tarkoitettu aikuisopiskelijoille (ikäraja 18 vuotta).

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä aiotko ottaa oman koirasi mukaan vai et. Koulun asuntolaan koiran kanssa majoittuvien määrä on rajallinen.

Vuoden opinnot kansanopistossa antaa 6 lisäpistettä haettaessa toisen asteen ammatilliseen koulutukseen Suomessa.

Palaute koirakonsultti ohjelmasta, jonka antoi opiskelija Linda Ruotsista:

”Olin etsinyt kattavaa koirakoulutusta pitkään, ja kun näin Akanin koirankonsultin, en epäröinyt hakea. Tiesin, että halusin työskennellä koirien kanssa ja toivoin, että koulutus antaisi tarvittavat tiedot. Lukuvuosi ei vain antanut minulle sitä, vaan myös hyviä muistoja. Elää, opiskella ja viettää aikaa muiden koiraystävien kanssa on vaikea voittaa. Pidin eniten siitä, että ohjelma sisälsi paljon koirien koulutusta ja että oma koira osallistui koulutukseen.

Tänään työskentelen koirien päivähoidossa Tukholmassa ja olen kiitollinen siitä, että sain mahdollisuuden suorittaa koirakoulutukseni Akanissa. Ajattelen usein vuotta Porvoossa ja muistan sen elämäni parhaana vuotena. Suosittelen mielelläni Akanin koiran konsulttiohjelmaa kaikille, jotka haluavat todellisen koiran vuoden. ”


Yhteystiedot ja lisätietoa

Chrusse ja Reymond


Opetusvastaava:
Christina “Chrusse” von Pfaler | Puh. 050 3472 596 | christina.vonpfaler@akan.fi 
Kesällä yhteydenotot sähköpostitse.

Paikka:
Borgå folkakademi / Runeberginkatu 16–18 Porvoon keskustassa  

Opetuskieli:
Opetuskieli on ensisijaisesti ruotsi, mutta omat kirjalliset työt voi myös tehdä suomeksi ja mahdolliset suulliset tehtävät voi suorittaa englanniksi, jos tämä tuntuu luontevammalta. Myös henkilökohtaista opastusta saa tarvittaessa suomeksi.

Opintomaksu:
400 €/kk sisältäen opetuksen, lounaan ja iltapäiväkahvin. 
Opiskelumateriaalin ja mahdollisen opintomatkan kustannukset eivät sisälly opintomaksuun. (Pidätämme oikeuden hintamuutoksiin).

Asuminen:
Mikäli tarvitset majoitusta voit asua koulun asuntolassa, joka sijaitsee koulun yhteydessä, hintaan 200 €/kk jaetussa kahden hengen huoneessa ja 260 €/kk yhden hengen huoneessa. Aamiainen (ma-pe) ja päivällinen (ma-to) sisältyvät hintaan. (Pidätämme oikeuden hintamuutoksiin).

Lisäksi he, jotka asuvat asuntolassa koiransa kanssa, maksavat 50 euron lisämaksun lukukautta kohti. Lisätietoja asumisesta ja kustannuksista löydät tästä.

Hakuajat ja alustava keskustelu:
Hakuaika: 1.2.–11.8.2023 (henkilökohtaiset keskustelut alkaen kesäkuusta)Opintojen sisältö:

Koirakonsulttilinjan opetussuunnitelma

Aineet

(25 tuntia viikossa lähiopiskelua)

Etologia

Koiran ja suden luonnollinen käyttäytyminen; jalostuksen ja koiran esi-isän, suden vaikutus koiriemme käyttäytymiseen; käyttäytymisen kehitys pennusta aikuiseksi koiraksi.

Koirien kieli

Miten koira kommunikoi lajitovereidensa ja ihmisten kanssa; koirien aistit ja niiden vaikutuksista koiran kommunikointikykyyn. Teoriaa ja käytännön havaintoja.

Oppiminen

Oppimisen teoriaa siitä miten koira oppii – eri opetusmenetelmiä ja niiden eroavaisuuksia. Teoriaa ja käytännön harjoituksia.

Kasvatus ja koulutus

Pennun kasvatus, koiran koulutus, eri menetelmiä; eri koiranomistajatyypit. Teoriaa ja käytännön harjoituksia sekä pentujen että omien ja muiden koirien kanssa.

 Agility
Agility

Anatomia ja fysiologia

Koiran anatomian ja fysiologian perusteet.

Terveysopin perusteet

Koiran yleisimmät sairaudet – niiden synty, oireet, hoito ja ennusteet.

Vaihtoehtoiset hoitomuodot

Vaihtoehtoisten hoitomuotojen esittely, esim. Tellington touch ja akupunktio.

Ravinto-oppi

Ravinto-opin perusteet sekä koiran ruokinta.

Koiran historia

Koiran alkuperä – eri teorioita koiran alkuperästä ja siitä, miksi siitä tuli koira ja ihminen.

Etiikka ja eläintensuojelu

Eläinetiikka, koirankoulutuksen etiikka, eläintensuojelulaki. Teoriaa ja keskustelua.

Perinnöllisyystiede ja jalostus

Perinnöllisyystieteen perusteet. Opimme laatimaan risteytyskaavioita sekä käymme läpi jalostuksen peruskäsitteitä.

Koiraharrastukset

Esitellään eri koiraharrastuksia ja keskustellaan niistä. Teoriaa ja käytännön esittelyjä. Käymme koiranäyttelyissä.

Rotutuntemus

Rotujen kehityksestä, niiden tarkoituksesta, rodunomaisesta käyttäytymisestä sekä rotujen eroavaisuuksista. Opimme tunnistamaan eri koirarotuja ulkonäön perusteella.

Koirantrimmauksen ABC käynnissä

Koiraongelmia ja ongelmakoiria

Ihmisten ongelmista koirien kanssa ja koirien ongelmista ihmisten kanssa – ongelmien syitä, omistajan vaikutus koiraan, rodun vaikutus, ongelmanratkaisumenetelmiä. Työskentelemme omien ja ulkopuolisten projektikoirien kanssa.

Rikastuttaminen

Opimme miten rikastuttaminen ja koiran aktivointi eroaa toisistaan, ja miten parhaiten voimme tyydyttää koiran henkisiä ja fyysisiä tarpeita.

Projektityö

Yksin tai parin kanssa toteutettu projekti keväällä 2023, joka esitellään suullisesti.

Harjoittelu 50 tuntia

Koiriin liittyvällä alalla suoritettu harjoittelu. Oppilaat hankkivat itse harjoittelupaikkansa. Kaksiviikkoinen harjoittelujakso on kevätlukukaudella 2023 (tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin).

Lopputyö 50 tuntia

Kirjallinen työ koiriin liittyvästä aiheesta, pituudeltaan 20-40 sivua.

Opintomatka

Ulkomaille suuntautuva opintomatka keväällä 2023 mikäli tuolloin on mahdollista matkustaa.

Yleisiä aineita

  • Valokuvaus
  • Yrittäjyys
 Hundar som representerar skolan
Koulua edustava koira

Koirakonsulttiopiskelijat tarjoavat palveluita lemmikeille ja heidän omistajilleen Borgå DogCare:in nimessä.

Pidätämme oikeudet kurssimme ja opinto-ohjelmamme sisältöä ja tarjontaa koskeviin muutoksiin.


Koirakonsultit somessa