Kosketeltava kuva

28.2.-1.3.2020
Kosketeltava kuva merirosvosta

28.2.-1.3.2020. Pe 17-21, la 12-16, su 10-14.

Opi valmistamaan kolmiulotteinen kosketeltava ja ainutlaatuinen kuva/taulu – itsellesi, lapselle tai vaikka vanhemmalle läheiselle lahjaksi. Kosketeltavan kuvan tulee olla värikäs, erilaisista materiaaleista valmistettu ja kolmiulotteinen kuva. Kuvan tärkein ominaisuus on sen kosketeltavuus.

Kosketeltava teos voi olla ilahduttava ja rikastuttava kokemus kenelle tahansa, mutta erityisesti vammaisille, muistisairaille tai muilla tavoin rajoitetuille henkilöille. Heikkonäköiset ja kehitysvammaiset lapset voivat nauttia värikkäästä ja selkeästä kuvasta ja sen erilaisista pinnoista. Jos kuvaa ei näe, sitä voi lukea sormenpäillään. Kuvan materiaalit on siksi valittava huolella. Kuvaan voi myös liittyä esim. äänite tai tuoksu.

Kurssia johtaa koskettelukirjojen asiantuntija Irmeli Holstein. Holstein on itse luonut lukuisia uniikkeja koskettelukirjoja mm. Celia – näkövammaisten kirjastolle. Kurssi on kaksikielinen (su, ruo).

Jos kiinnostusta löytyy, voimme suunnitella kurssille jatkoa: Kosketeltavasta kuvasta koskettelukirja. (Kosketteluteosten kursseja voidaan myös räätälöidä ammattilaisryhmille, esim. opettajille tai hoitohenkilökunnalle.)

Kurssimaksu: 60 € sis. ohjausta sekä kahvia ja pientä purtavaa.

Kurssipaikka: Borgå folkakademi, Runeberginkatu 16-18, 06100 Porvoo.  

Ilmoittautumiset viim. 18.2.2020. Ilmoittaudu netissä lomakkeella tai sähköpostitse: nina.wackstrom@akan.fi, puh 040-5687027