Opi improvisoimaan!

26.-27.3.2022. Lauantai – sunnuntai 11-17 - peruuntuu

Viikonloppukurssi

Tervetuloa tutustumaan draamallisen improvisaation kiehtovaan maailmaan. Improvisointi harrastuksena on saavuttanut merkittävän aseman kymmenen viimeisen vuoden aikana. Sitä harrastaa miljoonat ihmiset ympäri maailman, ja siitä on muodostunut merkittävä maailmanlaajuinen liikehdintä.

Improvisaatio vapauttaa, kehittää vuorovaikutustaitoja ja kommunikaatiota. Se on merkittävä väline, joka antaa eväät monelle eri elämisen osa-alueelle.

Tällä improvisoinnin viikonloppukurssilla tutustutaan improvisoinnin perusteisiin, JOO-JA -periaatteeseen, tarinankerrontaan, erilaisiin tunne- ja statuskieliin, hahmojen rakentamiseen ja draaman syntyyn.

Tärkeintä on kuitenkin pitää hauskaa turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä, ja jokainen saa olla juuri sellainen, kuin on. Sinulla ei tarvitse olla mitään aiempaa kokemusta improvisaatiosta tai näyttelemisestä. Avoin ja kiinnostunut asenne riittää.

Kurssia ohjaa Liisa Moliis sekä Hosanna Megumi, jotka ovat molemmat kokeneita muusikko/näyttelijöitä, ja ovat harrastaneet, esiintyneet ja opiskelleet improvisaatiota usean vuoden ajan kansainvälisessä   yhteisössä, ja ovat molemmat mm. Impro Helsinki -opiston valmistuneita.

Pääasiallinen opetuskieli on englanti, mutta halutessasi voit käyttää myös ruotsia tai suomea.

Paikka: Borgå folkakademi, Lukiokatu 2, Porvoo (iso juhlasali Å-salen)

Kurssimaksu: 80 €

Ilmoittautuminen: lomakkeella viim. 16.3. (nina.wackstrom(at)akan.fi)

Hosanna Megumi,

japanilais-brittiläinen ammatti- ja ääninäyttelijä, on työskennellyt teatterissa, televisiossa, elokuvissa, mainoksissa ja äänikirjoissa. Hän on opiskellut näyttelemistä Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Näyttelijäntyön lisäksi hän on tuottanut ja ohjannut lyhytelokuvia, ja ensimmäisen teatteriohjauksensa hän teki näytelmässä “Educating Rita” Passport Theatre Companyn kanssa lokakuussa 2021.

hosannamegumi.wixsite.com/actress

Liisa Moliis

on ammattimuusikko, laulaja ja musiikinopettaja, joka on esiintynyt mm. Yhdysvalloissa, Espanjassa ja Makedoniassa. Hän valmistui JKL:n Ammattikorkeasta musiikkipedagogiksi vuonna 2002, ja on opettanut musiikkia, tanssia ja improvisaatiota. Hän on opiskellut näyttelemistä Suomessa ja Yhdysvalloissa. Hän on aktiivinen jäsen POE-teatterissa  (Agatha Christie’s Hiirenloukku heidän viimeisiä projektejaan) ja näyttelee useassa kansainvälisessä improryhmässä.

www.liisamoliis.com