Valmista perinteistä ruisleipää ja paljon muuta!

26-27.8.2025 Tiistai - keskiviikko klo.16-20

Löydä fermentoinnin taito

Oletko koskaan haaveillut aitojen, maukkaiden ruisleipien leipomisesta – Suomen ylpeyden – aivan kuten ennen vanhaan?

Kurssillamme Fermentoinnin perusteet herätämme henkiin unohtuneen taidon, joka ansaitsee tulla säilytetyksi!

Opit muun muassa:

  • Säilytä luonnon taika: Anna Lactobacillus-bakteerien ja hiivan tehdä työnsä – älä pese tai tapa niitä pois.
  • Täydellinen tasapaino: 2–3 % suolaa, oikea ajoitus ja lämpötila tuottavat parhaat tulokset.
  • Makujen ilotulitus: Luo ainutlaatuisia makuja ja täydellinen happamuus.
  • Älykäs säilytys: Opi säilyttämään fermentoidut luomuksesi oikein.
  • Luota nenääsi: Tutustu tuoksujen ja hajujen saloihin – onnistu joka kerta.

Miksi tämä kurssi?

Fermentointi ei ole pelkkää ruoanlaittoa – se on matka juurillemme, kunnianosoitus Suomen ruokakulttuurille ja tie kohti kestävää, maukasta ruokaa. Olitpa sitten aloittelija tai haluat syventää osaamistasi, opastamme sinua askel askeleelta oman ruisleivän ja muiden fermentoitujen herkkujen valmistuksessa.

Kurssia ohjaa  Robin Bäckman

Kurssipaikka Borgå folkakademi, Runeberginkatu 16-18, Porvoo

Kurssimaksu 70 € sis. opetusta ja kahvit.

Ilmoittautumiset viimeistään 17.8 | (nina.wackstrom(at)akan.fi)

Liity perinteeseen – fermentoidaan tulevaisuus yhdessä!