Puuvenekoulu Kuggomissa

31.8.2020 – 18.12.2020 (syyskurssi)

TAI

31.8.2020 – 28.5.2021 (syys-kevät kurssi)

TAI

11.1.2021 – 28.5.2021 (kevätkurssi)


Tule kiehtovaan veneiden maailmaan

 En båtbyggarutbildning för dig som är intresserad av båtkultur och hantverk och vill lära dig grunderna i traditionellt träbåtsbygge och -reparation.
Yhteistyössä Axxellin kanssa

Hakuaika on suljettu kevään kurssille

Kurssi jatkuu keväällä 2021 ja päättyy kesällä. Tulevaisuuden suunnitelmista vastaa Kamratförbundet för Kuggomskolan:in puheenjohtaja Camilla Stjernvall, puh: +358 50 371 7213, camilla.stjernvall(at)kuggom.fi


Tämä koulutus on sinulle, joka olet innostunut veneilystä ja kädentaidoista. Rakennamme ja kunnostamme hyviä perinteisiä puuveneitä hyödyntäen tämän päivän tekniikkaa ja työmenetelmiä.

Syyskuussa 2020 alkaa puu- ja klassikkoveneiden korjauskurssi. Voit korjata oman puuveneesi runkoa tai kansirakenteita sekä tehdä muutoksia sisustukseen.

Otamme kurssille myös klassisia lujitemuoviveneitä, joissa on korjattavia puuosia kannella tai sisustuksessa. Lujitemuovikorjauksia verstaalla ei voi tehdä.

Tule ja liity mukavaan joukkoon, opi uutta ja kunnosta oma puuveneesi. Voit olla opinto- tai vuorotteluvapaalla, eläkkeellä tai olla hakemassa uutta suuntaa elämään. Tässä ryhmässä kaikki oppivat ja onnistuvat.

Tarjoamme sinulle neljä/viisi tai yhdeksän kuukautta kestävän koulutuksen, jonka aikana ehdit kunnostaa oman puuveneesi. Kurssi antaa laajat tiedot ja taidot laajemminkin kaikkiin puutöihin. Kurssia vetää kokenut ja innostava opettaja.

Opimme korjaamaan ja huoltamaan veneitä yhdessä pohtien ja käytännön työskentelyn kautta. Opit valitsemaan sopivan puun eri käyttötarkoituksiin sekä muokkaamaan puuta monipuolisesti koneilla ja käsityökaluilla. Perehdymme yhdessä eri mahdollisuuksiin veneiden pinnankäsittelyssä.


Yhteystiedot ja lisätietoa


Opintovastaava:
Eero Ranta | Puh. 040 5371 243 | eero.ranta@gmail.com
Koulutuksesta vastaa pitkän kokemuksen omaava puuveneveiston opettaja.

Paikka:
Perinnekeskus Kuggom, Kansakouluntie 16, Loviisa.
Axxell ja Borgå folkakademi järjestävät koulutuksen yhteistyökurssina; koulutuspaikkana toimii Perinnekeskus Kuggom.

Opetuskieli:
Opetus on kaksikielinen ja sopii sekä ruotsinkielisille että suomenkielisille.

Opiskelumaksu:
400 €/kk (sis. opetus, lounas ja kahvia). Materiaalikustannuksia käytön mukaan. Lisäksi tasaamme ison ja pienen veneen eroja kohtuullisella paikkavuokralla.

Majoitus:
Jos tarvitset majoitusta, se järjestyy edullisesti Perinnekeskus Kuggomin asuntolassa (140 €/kk kahden hengen, 200 €/kk yhden hengen huone).

Ilmoittautumiset kursseille jotka alkavat syyskuussa 2020 (4,5 kk ja 9 kk) otetaan vastaan 21.8.2020 saakka.

Ilmoittautumiset kurssille joka alkaa tammikuussa 2021 (4,5 kk) otetaan vastaan
31.10.2020 saakka.

Kurssille otetaan maks viisitoista (vähintään 12) puuveneistä innostunutta tekijää.


Käytössämme on toimiva veistämöhalli ja ajanmukaiset puuntyöstökoneet. Toivomme, että sinulla on itsellä käsityökalut tai hankit ne kurssin aikana.

“Aiempi kokemus puutöistä on eduksi, mutta jo innostus puuveneistä riittää alkuun.”

Kurssin kokonaispituus on 35 opintoviikkoa. (Syyslukukauden laajuus on 16 ov; kevätlukukauden laajuus 19 ov.) Lähiopetusta on 25 tuntia viikossa. Opiskelijoiden edellytetään työskentelevän vähintään 25 tuntia viikossa. Venesalilla voi ja on suotavaa työskennellä myös omaehtoisesti, jotta veneet valmistuvat ajoissa.

Korjauskurssin opetussuunnitelma

 “Minulle on tärkeää verstaan ilmapiiri. Reilu ja kannustava, sekä iloinen ilmapiiri synnyttää hyvää tulosta.”Opettaja Esko Mattsson
“Minulle on tärkeää verstaan ilmapiiri. Reilu ja kannustava, sekä iloinen ilmapiiri synnyttää hyvää tulosta.” Opettaja Eero Ranta.

Pidätämme oikeudet kurssimme ja opinto-ohjelmamme sisältöä ja tarjontaa koskeviin muutoksiin.


Puuvenekoulu somessa