Ruotsi

17 augusti 2020 – 27 maj 2021


 Community
Gemenskap

Tervetuloa Borgå folkakademiin, Akaniin, oppimaan ruotsia

Suomessa on kaksi virallista kieltä, suomi ja ruotsi. Koulussamme voit opiskella ruotsia kahdella eri tasolla, alkeiskurssilla Ruotsi 1 ja hieman edistyneemmällä tasolla Ruotsi 2. Opetusohjelmaan kuuluu lisäksi yhteiskuntaoppia ja kulttuurituntemusta Suomesta.

Opiskelu on päätoimista, viisi opetustuntia päivässä arkisin elokuusta toukokuun loppuun. Joululomalla ja helmikuun hiihtolomalla ei ole opetusta.

Jos sinulla on esimerkiksi kotoutumissuunnitelma TE-toimiston kautta voit osallistua opetusohjelmaan ja samalla saada taloudellista tukea kieliopintojasi varten. Lisätietoja löydät tästä ja tästä TE-toimiston kotisivuilta.

Seuraavassa kurssiohjelma:

Ruotsi 1

Tämä on alkeiskurssi. Opit puhumaan, kuuntelemaan, lukemaan ja kirjoittamaan ruotsia pääpainona suullinen kommunikointi. Tulet saamaan tarvittavat perustiedot ruotsin kielestä pystyäksesi ymmärtämään ja tullaksesi ymmärretyksi eri arkipäiväisissä tilanteissa. Opetusohjelman tavoitteena on, että saavuttaisit EVK:n tasoa A1-2 vastaavan kielitaidon (EVK = Eurooppalainen kielitaidon viitekehys).

Ruotsi 2

Tämä kurssi vaatii ruotsin kielen perustaitojen hallintaa. Kielitestin avulla määrittelemme kielitasosi ennen opiskelun alkamista. Verrattuna Ruotsi 1:een tämä kurssi perustuu enemmän kirjalliseen ja työelämässä tarvittavaan kielitaitoon. Opetusohjelman tavoitteena on, että saavuttaisit EVK:n tasoa B1-B2 vastaavan kielitaidon (EVK = Eurooppalainen kielitaidon viitekehys).

Molempiin kurssiohjelmiin kuuluu:

  • Arkiruotsia
  • Oikeinkirjoitusta
  • Suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin tuntemusta
  • Käytännön kieliharjoituksia ja kieliprojekteja
  • Opiskelun ja työn ohjausta
  • Opintomatkoja ja retkiä
  • 2 viikon työpaikkaharjoittelu keväällä suullisen kielitaidon parantamiseksi ja suhteiden luomiseksi työelämään

Opiskelijan on osattava lukea ja kirjoittaa latinalaisia aakkosia.

Kevätlukukauden lopussa molemmat ryhmät tekevät yhdessä 2-3 päivän matkan ruotsinkieliselle alueelle. Aikaisempina vuosina olemme olleet Tukholmassa, Ahvenanmaalla ja Pohjanmaalla. Matkakohdetta ei päätetä etukäteen vaan se valitaan yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Kielitodistus

Mikäli tarvitset virallisen kielitodistuksen kielitaidostasi työhakemuksia tai jatko-opiskelua varten, voimme auttaa sinua osallistumaan viralliseen kielikokeeseen. Tämä kielikoe on myös vaatimuksena haettaessa Suomen kansalaisuutta.  Koska Suomi on kaksikielinen maa voit valita, haluatko suorittaa kielikokeen suomeksi vai ruotsiksi. Virallisessa kielikokeessa arvioidaan sekä oppilaan suullinen että kirjallinen kielitaito. Lisätietoa tästä.

Yhteystiedot ja lisätietoa


Opintovastaava:
Katinka von Kraemer | Tfn. 050 5388 829 | katinka.vonkraemer@akan.fi

Paikka:
Borgå folkakademi, Runeberginkatu 16-18 Porvoon keskustassa.

Opintomaksu:
Kurssiohjelmat Ruotsi 1 ja 2 ovat maksuttomia ja niihin kuuluu lounas (ma-pe) ja iltapäiväkahvi (ma-to).

Asuminen:
Koulussa on oppilasasuntola. Asuminen jaetussa kahden hengen huoneessa maksaa 190 €/kk ja yhden hengen huoneessa 250 €/kk. Tähän kuuluu opintomaksuun sisältyvän aamiainen ja luonaan ma-pe sekä iltapäivin kahvin ja päivällinen ma-to.

Lisätietoja asumisesta ja kustannuksista löydät tästä.

Hakuaika päättyy 07.08.2020.

Hae tästä  – hakulomake

Jos sinulla on kysymyksiä tai tarvitset apua hakulomakkeen täyttämisessä voit soittaa meille numeroon 019 576 9500 tai ottaa yhteyttä sähköpostitse info@akan.fi

Pidätämme oikeudet kurssimme ja opinto-ohjelmamme sisältöä ja tarjontaa koskeviin muutoksiin.