Tanssi

17. elokuuta 2020 – 27. toukokuuta 2021


Koulutus järjestetään yhteistyössä Taidetehtaan Tanssikoulun kanssa.

Tanssialastako ammatti?

Tanssilinja on suunnattu motivoituneille tanssin harrastajille. Sinulle joka olet hakeutumassa tanssialan tutkintoon johtaviin koulutuksiin tai sinulle, joka vielä pohdit asiaa. Lähtökohdaltasi voit olla monitaituri tai yhteen lajiin keskittynyt harrastaja.
Motivaatiosi on tärkein valttisi.

Vuoden aikana syvennät ja laajennat taitojasi ammattitaitoisten, luovien ja innokkaiden opettajien opastuksella. Pääset vahvistamaan tanssijuuttasi ja taiteellisissa produktioissa pääset tutustumaan sekä tanssijan että koreografin eri työvaiheisiin, lähtökohtiin ja työtapoihin. Monipuolinen koulutus käsittelee myös pedagogiikkaa monesta eri näkökulmasta.
Tanssilinja painottuu nykytanssiin ja katutanssilajeihin.

Vietä välivuosi tai valmistautumisvuosi tanssien. Tule nauttimaan kokopäiväisestä tanssitreenistä. Tule kokeilemaan, heittäytymään, onnistumaan – ja välillä epäonnistumaankin – turvallisessa ympäristössä keskellä Porvoota.

Opetus

Tanssilinjan opinnot koostuvat tekniikkatreenistä, produktio-opinnoista, jossa perehdytään tanssijan ja koreografin työhön sekä pedagogisista opinnoista, jossa tutustutaan tanssinopettajan työhön. Pääpaino opetuksessa on nykytanssissa ja katutanssilajeissa.

Opintokokonaisuudet

 • Tekniikkatreeni
  • Nykytanssi
  • Katutanssilajit (hiphop, break + muut)
  • Showtanssi / jazztanssi / Lyrical jazz / Commercial dance
  • Baletti / linjaukset / kehonhuolto
 • Produktio-opinnot
  • Tanssijana
  • Koreografina
  • Kokijana / katsojana
  • Valo, ääni, liike, tila
  • Teosanalyysi / tanssiteoksen eri osa-alueet
  • Produktion tuotantoon tutustumista
 • Pedagogiikkaa
  • Tutustumista tanssinopettajan työhön
  • Tanssitunnin rakenne, ryhmän hallinta, tasot ja harjoitteet, tanssitunnin suunnittelu
  • Oppiminen ja opettaminen
  • Tutustumista näytöstoimintaan, koreografian teema + luonti
  • Työelämän viestintä + CV’n / portfolion teko

Tekniikkatreeniä on reilusti viikossa ja mikäli opiskelija haluaa lisätreeniä, niin Taidetehtaan Tanssikoulun iltatunneilta voi valita itselleen motivaatiota ja tavoitteitaan vastaavia lisätunteja erittäin edulliseen hintaan. Nykytanssia, hiphoppia, breikkiä on lukujärjestyksessä viikoittain, sen sijaan muiden tanssilajien tarjonta vaihtelee viikosta riippuen. Osa nykytanssitunneista pidetään vaihtuvin sisällöin mm. ilmaisuharjoitteita, improvisaatiota, kompositiota, pedagogiikkaa, produktiota yms. Hiphopissa ja breikissä opiskellaan myös esim. lajien kulttuuria, kisakäytäntöjä, ringittelyä sekä haetaan omaa tyyliä ja ilmaisua liikkeeseen.

Yksi päivä viikossa painottuu usein vierailijoihin. He tarjoavat opetuspakettiin mm. katutanssilajien muita tyylejä kuten esim. locking, popping, house sekä taidetansseihin mm. partnerointia sekä repertuaaria. Tanssilajeista mm. showtanssi, commercial dance, jazztanssi, lyrical jazz ja baletti etenevät periodeittain, kuten myös osa produktio- ja pedagogisten opintojen osa-alueista.

Vuoden aikana hiotaan tekniikkaa, rohkaistaan myös oman tyylin luomiseen, tutkitaan eri näkökulmia ja vahvistetaan liikkeen ilmaisua.

Produktio-opinnoissa tanssitaan eri koreografien ohjauksessa, käydään läpi erilaisia lähestymiskulmia koreografian tekemiseen ja luodaan omaa koreografiaa sekä tutustutaan tanssiteoksen avustaviin tuottamisen tehtäviin. Erilaisten koreografioiden, esiintymisten, ja ilmaisuharjoitusten myötä liikelaatusi saavat lisää sävyjä ja kehität jatkuvasti voimistuvaa tanssijuuttasi.

Pedagogiikkaa käsitellään monesta eri näkökulmasta: itse oppijana ja opettajana. Tutor opettajat opastavat ja tukevat oppijaa, herättävät kiinnostusta pedagogiikkaan ja mahdollisia jatko-opintoja varten.

Opettajien tavoitteena on kasvattaa oppilaan intoa, uteliaisuutta, rohkeutta ja luovuutta sekä tarjota vuoden aikana tukea ja haasteita kullekin yksikölle.

Määrät/ viikko

Päiväopinnot ovat noin 25x45min/ vko.

Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus täydentää opiston tarjoamaa opetuspakettia Taidetehtaan Tanssikoulun lukujärjestyksen mukaisilla viikottaisilla iltatunneilla, hintaan 100€/ kausi (syys + kevät = 200€). Opiston opettajat auttavat sinua valitsemaan tavoitteillesi sopivat lisätunnit lukujärjestyksestä. 100 euron hintaan voit siis ottaa joko yhden tai useamman tunnin. (1 iltatunti/vko hinta noin 5,50€/h, 2 iltatuntia/vko hinta noin 2,25€/h jne.). Lukujärjestys 2020-21 julkaistaan kevään aikana: https://www.taidetehtaantanssikoulu.fi/lukuj
(Taidetehtaan Tanssikoulun oppilasnäytökset, tiiviskurssit, ek- ja koreoryhmät eivät kuulu valinnaisiin).

Opetuskieli

Opetuskielinä pääasiassa suomi ja ruotsi, mutta osa vaihtuvista vierailijoista voi pitää tuntinsa myös englanniksi.


Yhteystiedot ja lisätietoa


Opetusvastaava:
Hanne Kauppinen | Puh. 040 183 0993 | hanne.kauppinen@akan.fi

Paikka:
Taidetehdas, Läntinen Alexanterinkatu 1B
Borgå folkakademi, Runeberginkatu 16–18  

Opintomaksu:
400 €/kk sisältäen opetuksen, lounaan ja iltapäiväkahvin. 

Asuminen:
Mikäli tarvitset majoitusta voit asua koulun asuntolassa, joka sijaitsee koulun yhteydessä, hintaan 140 €/kk jaetussa kahden hengen huoneessa ja 200 €/kk yhden hengen huoneessa.
Aamiainen ja lounas ma-pe sekä iltapäivin kahvin ja päivällinen ma-to sisältyvät hintaan.
Lisätietoja asumisesta ja kustannuksista löydät tästä.

Hakuajat ja pääsykokeet

Ensimmäinen hakujakso: 10.2–31.5.2020 (pääsykoe 11–12.6.2020)
Toinen hakujakso: 15.6–7.8.2020 (pääsykoe 11.8.2020)

On myös mahdollista tulla valituksi tanssitodistuksien, videon sekä puhelinhaastattelun perusteella, mikäli on estynyt tulemaan pääsykokeisiin.

Hae tästä – Hakulomake


Pidätämme oikeudet kurssimme ja opinto-ohjelmamme sisältöä ja tarjontaa koskeviin muutoksiin.


Akanin tanssiohjelma somessa