Tanssi – akan.fi

Tanssi

Lukuvuosi 2024-25
19. elokuuta 2024 – 23. toukokuuta 2025


Hakuaika lukuvuodelle 2024-25
Ensimmäinen hakujakso 1.2 – 31.5
Toinen hakujakso 11.6 – 11.8Koulutus järjestetään yhteistyössä Taidetehtaan Tanssikoulun kanssa.

Tanssialastako ammatti?

Tanssilinja on suunnattu motivoituneille tanssin harrastajille. Sinulle, joka olet hakeutumassa tanssialan tutkintoon johtaviin koulutuksiin tai sinulle, joka vielä pohdit asiaa. Lähtökohdaltasi voit olla monitaituri tai yhteen lajiin keskittynyt harrastaja.
Motivaatiosi on tärkein valttisi.

Vuoden aikana syvennät ja laajennat taitojasi ammattitaitoisten, luovien ja innokkaiden opettajien opastuksella. Pääset vahvistamaan tanssijuuttasi ja taiteellisissa produktioissa pääset tutustumaan sekä tanssijan että koreografin eri työvaiheisiin, lähtökohtiin ja työtapoihin. Monipuolinen koulutus käsittelee myös pedagogiikkaa eri näkökulmista.
Tanssilinja painottuu nykytanssiin ja katutanssilajeihin.

Vietä välivuosi tai valmistautumisvuosi tanssien. Tule nauttimaan kokopäiväisestä tanssitreenistä. Tule kokeilemaan, heittäytymään, onnistumaan – ja välillä epäonnistumaankin – turvallisessa ympäristössä keskellä Porvoota.

Porvoon valo festivaali

Yhteystiedot ja lisätietoa

Hanne Kauppinen


Opinto-ohjelmasta vastaava:
Hanne Kauppinen | Puh. 040 183 0993 | hanne.kauppinen@akan.fi

Paikka:
Taidetehdas / Läntinen Alexanterinkatu 1B, Porvoon keskustassa.  
Borgå folkakademi / Runeberginkatu 16–18, Porvoon keskustassa.   

Opetuskieli:
Opetus on kaksikielinen ja sopii sekä ruotsinkielisille että suomenkielisille.

Opintomaksu:
450 €/kk sisältäen opetuksen, lounaan ja iltapäiväkahvin. 

(Hinnat koskevat lukuvuotta 2024-25)

Asuminen:
Mikäli tarvitset majoitusta voit asua koulun asuntolassa, joka sijaitsee koulun yhteydessä, hintaan 200 €/kk jaetussa kahden hengen huoneessa ja 260 €/kk yhden hengen huoneessa.
Aamiainen (ma-pe) ja päivällinen (ma-to) sisältyvät hintaan.
Lisätietoja asumisesta ja kustannuksista löydät tästä.

Hakuajat ja pääsykokeet
Ensimmäinen hakujakso: 1.2 – 31.5 , ensimmäinen pääsykoe järjestetään 10.6
Toinen hakujakso: 11.6 – 11.8, toinen pääsykoe järjestetään 12 elokuuta.

Voit myös lähettää videohakemuksen, jolloin voit saada tuloksen nopeammin!

On myös mahdollista tulla valituksi tanssitodistuksien, videon sekä puhelinhaastattelun perusteella, mikäli on estynyt tulemaan pääsykokeisiin.


Aerial Bungee workshop

Opetus

Tanssilinjan opinnot koostuvat tekniikkatreenistä, produktio-opinnoista, jossa perehdytään tanssijan ja koreografin työhön sekä pedagogisista opinnoista, jossa tutustutaan tanssinopettajan työhön. Pääpaino opetuksessa on nykytanssissa ja katutanssilajeissa.

Opintokokonaisuudet

 • Tekniikkatreeni
  • Nykytanssi
  • Katutanssilajit (hiphop, break + muut)
  • Showtanssi / jazztanssi / Lyrical jazz / Commercial dance
  • Baletti / linjaukset / kehonhuolto
 • Produktio-opinnot
  • Tanssijana
  • Koreografina
  • Kokijana / katsojana
  • Valo, ääni, liike, tila
  • Teosanalyysi / tanssiteoksen eri osa-alueet
  • Produktion tuotantoon tutustumista
 • Pedagogiikkaa
  • Tutustumista tanssinopettajan työhön
  • Tanssitunnin rakenne, ryhmän hallinta, tasot ja harjoitteet, tanssitunnin suunnittelu
  • Oppiminen ja opettaminen
  • Tutustumista näytöstoimintaan, koreografian teema + luonti
  • Työelämän viestintä + CV’n / portfolion teko

Tekniikkatreeniä on reilusti viikossa ja mikäli opiskelija haluaa lisätreeniä, niin Taidetehtaan Tanssikoulun iltatunneilta voi valita itselleen motivaatiota ja tavoitteitaan vastaavia lisätunteja erittäin edulliseen hintaan. Nykytanssia, hiphoppia, breikkiä on lukujärjestyksessä viikoittain, sen sijaan muiden tanssilajien tarjonta vaihtelee viikosta riippuen. Osa nykytanssitunneista pidetään vaihtuvin sisällöin mm. ilmaisuharjoitteita, improvisaatiota, kompositiota, pedagogiikkaa, produktiota yms. Hiphopissa ja breikissä opiskellaan myös esim. lajien kulttuuria, kisakäytäntöjä, ringittelyä sekä haetaan omaa tyyliä ja ilmaisua liikkeeseen.

Yksi päivä viikossa painottuu usein vierailijoihin. He tarjoavat opetuspakettiin mm. katutanssilajien muita tyylejä kuten esim. locking, popping, house sekä taidetansseihin mm. partnerointia sekä repertuaaria. Tanssilajeista mm. showtanssi, commercial dance, jazztanssi, lyrical jazz ja baletti etenevät periodeittain, kuten myös osa produktio- ja pedagogisten opintojen osa-alueista.

Vuoden aikana hiotaan tekniikkaa, rohkaistaan myös oman tyylin luomiseen, tutkitaan eri näkökulmia ja vahvistetaan liikkeen ilmaisua.

Produktio-opinnoissa tanssitaan eri koreografien ohjauksessa, käydään läpi erilaisia lähestymiskulmia koreografian tekemiseen ja luodaan omaa koreografiaa sekä tutustutaan tanssiteoksen avustaviin tuottamisen tehtäviin. Erilaisten koreografioiden, esiintymisten, ja ilmaisuharjoitusten myötä liikelaatusi saavat lisää sävyjä ja kehität jatkuvasti voimistuvaa tanssijuuttasi.

Pedagogiikkaa käsitellään eri näkökulmista: itse oppijana ja opettajana. Tutor opettajat opastavat ja tukevat oppijaa, herättävät kiinnostusta pedagogiikkaan ja mahdollisia jatko-opintoja varten.

Opettajien tavoitteena on kasvattaa oppilaan intoa, uteliaisuutta, rohkeutta ja luovuutta sekä tarjota vuoden aikana tukea ja haasteita kullekin yksilölle.

Määrät/ viikko

Päiväopinnot ovat noin 25x45min/ vko.

Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus täydentää opiston tarjoamaa opetuspakettia Taidetehtaan Tanssikoulun lukujärjestyksen mukaisilla viikoittaisilla iltatunneilla, hintaan 150 €/ kausi (syys + kevät = 300 €). Opiston opettajat auttavat sinua valitsemaan tavoitteillesi sopivat lisätunnit lukujärjestyksestä. 150 euron hintaan voit siis ottaa joko yhden tai useamman tunnin. (1 iltatunti/vko hinta noin 8,33 €/h, 4 iltatuntia/vko hinta noin 2,08 €/h jne.).
Lukujärjestys 2023-2024 julkaistaan kevään aikana: https://www.taidetehtaantanssikoulu.fi/lukuj
(Taidetehtaan Tanssikoulun oppilasnäytökset, tiiviskurssit, ek- ja koreoryhmät eivät kuulu valinnaisiin).

Pidätämme oikeudet kurssimme ja opinto-ohjelmamme sisältöä ja tarjontaa koskeviin muutoksiin.


Tervetuloa Akanin Tanssilinjalle!

Palaute tanssi ohjelmasta, jonka antoi opiskelija Päivi Suomesta:

” Kerroin kaverilleni tarinaa siitä, miten päädyin Akanille.
Mietiskelin elämäni unelmia ja tavoitteita ja yksi oli, että haluan kehittää itseäni tanssijana. Kirjoitin Googleen hakusanat “tanssija koulutus”.


Tarkempaa analysoimatta Akanin sivuista välittyi “hyvät vibat” ja kiinnostukseni heräsi. Laitoin Hannelle sähköpostia ja kyselin lisää opinnoista. Vastaus tuli nopeasti ja hyvän fiiliksen “tone of voice” jatkui. Pian aloin viestitellä myös Niklaksen kanssa ja sama fiilis jatkui. Kommunikointi oli koko ajan mutkatonta ja sujuvaa. Mulla tuli todella tervetullut olo, ja sen innoittamana otin äkkilähdön vakiintuneesta elämästäni Oulusta.
Eli ainakin minun tyyppiseen persoonaan Akanin markkinointi ja viestintä iski. Spontaanisti mieleen tulevat sanat ovat “hyvä fiilis, tervetullut”.
Tämä on myös toteutunut käytännössä. Koulu on todella tasokas opetuksen suhteen ja ilmapiiri on ystävällinen. Ryhmämme on ihana, kaikki huomioidaan ja otetaan mukaan.


Olette tehneet hienoa työtä. Elämäni paras vuosi ikinä.
Kiitos tästä 😀 “

Akanin tanssiohjelma somessa