Estill voice training Intro + sångworkshop

23 & 24.11 kl. 10-15

23 & 24.11 kl. 10-15

Kursen är inhiberad, men en ny kurs planeras till vårterminen!
Kontakta peik.hollander@akan.fi för mer info.

Har du ett intresse för sång och vill öva upp din röst i en kreativ miljö tillsammans med andra sångare?

Under två dagar fokuserar vi på sångtekniken Estill Voice Training (EVT). Första dagen består av en Intro till hur EVT ser på sångrösten. Du får bekanta dig med modellens 13 röstfigurer samt 6 röstkvaliteter. EVT har ingen preferens av röstegenskap och därmed kan modellen anpassas till olika genren av musik, allt från pop, rock och jazz till musikaler och opera.

Andra dagen består av en sångverkstad, där du själv ges möjlighet att öva en låt du valt på förhand och kan tillämpa det du lärt dig på Introt.

Kursledare är Ira Kaspi:

Ira Kaspi är en jazzsångerska och en certifierad undervisare av Estill Voice Training-modellen. Ira har en lång karriär som sångpedagog, bland annat vid Sibelius-Akademin i närmare 20 år och före det vid Pop & jazzkonservatoriet i Helsingfors. Ira grundade och ägde musikskolan RytmiOmena i Lojo i 10 år före hon flyttade tillbaka till Helsingfors. Nu driver Ira en privat sångstudio i Tölö. Hon håller kurser och föredrag i olika institut, ordnar kursresor utomlands samt fortsätter med sin egna karriär som jazz-sångerska. Hon har gett ut ett flertal skivor och uppträtt vid dom flesta jazzfestivalerna i Finland.

Kursplats: Borgå Folkakademi, Runebergsgatan 16-18

Anmälan: Kursen är inhiberad, men en ny kurs planeras till vårterminen! Kontakta peik.hollander@akan.fi för mer info.

Kursen arrangeras i samarbete med
Ira Kaspi Laulustudio

Estill Voice Training baserar sig på en långsiktig forskning av Jo Estill som forsätter som ett arv av hennes arbete. Modellens syfte är att ge tydliga och trygga verktyg till att öva och förstärka muskelminnet och via det att ge möjligheten att om och om igen repetera särskilda röstkvaliteter.