Behöver du nycklar?
Många unga känner sig vilsna, upplever stress och belastning och allmän perspektivlöshet. Är du en av dem? Har du börjat studera eller arbeta, flyttat hemifrån eller tar du kanske ett mellanår?
Vi ser dig, vi vill ge dig nycklar till välbefinnande som du har nytta av både i studie- och arbetslivet och i vardagen. Avlagd studiehelhet (7sp) ger även ett nationellt kompetensmärke i informationsresursen Koski.
Kursen i välmåendekompetens pågår under höstterminen från 4.9 2024 onsdagar och torsdagar kl. 16-20 och två veckoslut i november och december fr 15–19 och lö kl. 10-15.
Utbildningshelheten består av sju olika moduler, var och en omfattande en studiepoäng. Modulerna kan också avläggas separat.
Kursen fortsätter med modul 2 tors 24.10.2024 som består av 5 träffar (ons 30.10, tors 31.10, ons 6.11 och tors 7.11). Under höstterminen förverkligas ännu modulerna 3 och 4 med inledningsdatumen 13.11.2024 respektive 28.11.2024. Modul 5 startar ons 22.1. 2025
Modulerna:
- medveten interaktion
- respektfull gruppmedlem
- främjande av olika typer av gemenskaper
- självledarskap
- att förstärka sitt välbefinnande
- främjare av trygghet
- en ansvarsfull medlem i arbetsgemenskapen
Utbildningen presenterar teori om olika psykosociala fenomen som inverkar på välmående, och lärandet kopplas till dina egna erfarenheter. Inom utbildningen används principer för socialpedagogisk handledning, t. ex dialogbaserade möten, samverkan och förståelse för gemenskapers betydelse. Studerandehandledning förverkligas individuellt och med utgångspunkt i den studerande och med beaktande av hens behov och kunnande.
Kursen förverkligas genom föreläsningar, övningar, diskussioner och individuellt arbete
Utbildningshelheten kommer att ledas av professionella inom ämnesområdet; psykolog, psykoterapeut, arbetshandledare. Utbildningshelheten följer Finlands Folkhögskolförenings läroplan för välmåendekompetens och genomförs med hjälp av SFV.
Kursspråk svenska
Kursplats Borgå folkakademi, Runebergsgatan 16-18, Borgå
Kursen är avgiftsfri för deltagarna.
Tilläggsinformation: maria.ingman@akan.fi | tfn: 0449143612