Move and groove – rytmisk körsång

2 - 3.4.2022 kl. 10-16

Välkommen på inspirationsveckoslut om pop/jazz-musik i kör!

Hur kan man arbeta med groovet i körmusik? Vad kan göras för att få klangen att sitta rätt? På denna kortkurs fördjupar vi oss i vad rytmmusik i kör innebär via konkreta övningar och exempel. Veckoslutet avslutas med en minikonsert där vi uppträder med det vi lärt oss.

Kursens ledare Ida Olsonen är en av de finska pionjärerna inom rytmmusik i kör. Hon är konstnärlig ledare för prisbelönta Musta lammas och sångare/låtskrivare i bandet Norma (tidigare vokalgruppen Ensemble Norma). Läs mer här: www.idaolsonen.fi

Move and groove riktar sig till körsångare, dirigenter, musiklärare och musikintresserade med tidigare erfarenhet av stämsång. Kursen hölls för första gången på Akan i januari 2020. I denna upplaga arbetar vi med ny repertoar och nya utmaningar.

Kursavgift: 35 €

Anmäl dig här senast 23.3  (eller kontakta nina.wackstrom(at)akan.fi)

Berätta under “Meddelande till arrangören” vilka stämmor du kan ställa upp med / vilken stämma du föredrar (S/A/T/B) och kort om din musikaliska bakgrund. Vi skickar ut notmaterial och stämfiler som du kan bekanta dig med några veckor på förhand.

Kursavgiften är subventionerad tack vare understöd från Konstsamfundet.