Konsten att må bättre II

1-2.2.2020

1-2.2.2020 kl 9-14 Lö-sön

 Minna Aalto, Nia-instuktör
Minna Aalto, Nia-instuktör

Nia är en dansant motionsform med inspiration från kampsporter och kroppstekniker. Samtidigt är det en livsfilosofi och ett jordnära, förnimmelsebaserat förhållningssätt till liv, hälsa och rörelse. “Konsten att må bättre II” är en fristående fortsättning på “Konsten att må bättre, I”.

Under veckoslutskursen bekantar vi oss med grundläggande begrepp i Nia – Relaxed, Alert, Waiting – genom ledd och fri rörelse, enkla praktiska övningar samt dialog. Du lär dig mer om Nia och får samtidigt tillbringa kvalitetstid med dig själv och likasinnade.Kursen lämpar sig för dig som vill tillbringa en helg på ett dansgolv med utrymme för både kropp och själ. Kursens tempo och struktur är följsamt och ledvänligt, och dansgolvet i sig har utrymme för både svett och vila, inspiration och avslappning. Du är välkommen oavsett erfarenhet eller motions/dansvana.Kom i kläder du känner dig bekväm att röra dig i och eventuellt innetossor, ifall du inte kan/vill röra dig barfota. 

Kursledare Minna Aalto (fil.mag. och licenserad Nia Black Belt-instruktör) har undervisat i Nia och helande rörelse sedan år 2006. Hon är bosatt och verksam i främst Åbo, och besöker också gärna övriga Finland i dansens tecken. Utöver veckolektioner och workshops i Nia, tillbringar Minna sin tid med att musicera och måla. Läs mer om Minna och Nia på www.dakinia.fi

Antal deltagare min. 10, max 18.

Plats | Paikka Borgå folkakademi, Gymnasiegatan 2 (Å-salen), Borgå

Avgift | Kurssimaksu 70 € (inkl. kaffe, te och frukt)

Anmälningar senast 22.1 | Ilmoittautumisia otetaan vastaan 22.1 saakka. nina.wackstrom@akan.fi (040-5687027)