Oljemålning

10-11.4.2021

Kursen inhiberas pga. pandemin.

Välkommen till Kuggom på en tvådagars målningsretreat! Vi målar fantasibilder, inre bilder med känslan och färgerna som utgångspunkt. Målet är att leda dig till din egen stil och teknik. Det blir många demonstrationer och garanterat ingen tråkig teoriundervisning utan 100% praktisk undervisning. 

Den här retreaten passar både dig som målat förut och dig som har lust att komma igång med en ny konstform och lära dig hur du använder oljefärger. Under kursen kommer vi inte att använda terpentin, utan använder andra lösningar. På så vis lär du dig ett hälsosammare och miljövänligare sätt att måla.

Det enda du behöver ta med är dina penslar och färger och en dos nyfikenhet. Stafflier och bord finns på plats.

Kursledare är den självlärde konstnären Larson Österberg som på sitt engagerande sätt ger alla den individuella puffen framåt, oberoende var du står i ditt måleri. Larson har tidigare hållit kurser även på Västra Nylands Folkhögskola och i sin egen ateljé i många år. Han brinner för att väcka målaren i alla som känner att det finns något som glöder i själen och vill ut.

Kursavgift: 100€ inkl. undervisning & kaffe. Materialkostnader tillkommer. En lista på material och färger skickas till dig efter anmälan.

Kursplats: Traditionscentrum Kuggom, Folkhögskolevägen 16, Lovisa

Anmälningar senast 1.4.2021 anmälningsblanketten eller via e-post nina.wackstrom@akan.fi

Arrangör: Borgå folkakademi i samråd med Axxell och Traditionscentrum Kuggom

Boka övernattning på Kuggom på adressen info@kuggom.fi
Enkelrum 40€/natt/person, dubbelrum 30€/natt/person. Lakan och handduk 12€/natt. Du kan även ta med egna lakan.