Traditionell repslagning

22–24.3.2019

22-24.3.2019. Fredag 16-20, lördag – söndag 9-16.

Knopar som vi lär under kursen är: Seizing, eye splice, long splice, crowning, hitching, turks head. Med dessa knopar kan man efter kursen tillverka många olika reparbeten, utöver fender t.ex. nyckelringar, klockstroppar eller tränsa flaskor.

Fredag: Vi bekantar oss med varandra över en kopp kaffe och tilltugg. Interaktiv berättelse, historia och tradition om rep och knopar “Ropes and knots with Mikko”. Vi slår tillsammans egna rep till helgens hantverk

Lördag: Vi börjar med en enkel fender av eget tillverkat rep. Vi fortsätter med en kantfender. Vi färdigställer dagens arbeten.               

Söndag : Vi börjar med bogfender. Arbetet fortsätter med repslagning och fendert. Vi dekorerar och färdigställer vårt hantverk. Vi städar efter oss och säger ”på återseende”.

Kursledare: Mikko Snellman

Material kan köpas av kursledaren, betalning efter kursen direkt till honom. Om man har så är det bra att ta med sig: handskar, Leukoplast, kniv, sax, märlspik, tång, måttband, eltejp. Alla behövliga verktyg finns att låna eller köpa av kursledaren. Det går bra att tillverka rep även av egna garn om man vill. Som hjälp och inspiration finns tillgång till böcker av Ashley, Pawson, Smith, Philpott. Ta gärna med egna böcker om du har. För alla knopar finns även videomaterial på Youtube, så ta med smarttelefon eller padda om du har en.

Kursavgift 140 €. Inkl. undervisning, lunch och kaffe. Max. antal deltagare 12.

Kursplats: Traditionscentrum Kuggom, Folkhögskolevägen 16, Lovisa

Arrangör: Borgå folkakademi i samråd med Axxell och Traditionscentrum Kuggom

Anmälningar senast 12.3.2019. blankett eller via epost nina.wackstrom@akan.fi

Boka övernattning på Kuggom på adressen info@kuggom.fi
Enkelrum 40€/natt/person, dubbelrum 30€/natt/person. Lakan och handduk 12€/natt.