Stressfri hantering – hund

20-21.1.2024. Lö-sö kl 10-15

Är kloklippning, tandborstning eller duschande med hunden ett nödvändigt ont, som varken du eller hunden tycker om? Under veckoslutskursen får du nya redskap för att göra hanteringstillfällena i samspel med hunden, utan stress. Kursen innehåller både teori och praktik samt möjligheten att utveckla en individuell träningsplan för dig och din hund, om du vill. Hundarna på kursen är hundkonsult-studerandenas hundar.

Innehåll:

  • Stödfärdigheter för frivillig hantering
  • Start- och stoppknappar
  • Hur hantera veterinärbesök och tvångssituationer?
  • Praktisk hantering, övningar
  • Observationer och frågor

Målgrupp:

Lina Nikula

Hundägare som vill förbättra relationen till sin hund och lära sig sköta borstning, kloklippning mm. i samarbete med hunden. Kursen ger deltagarna redskap att jobba vidare hemma, på egen hand.

Kursledare: Lina Nikula, utbildad hundkonsult, djurtränare (YE) och Kiva käsittelijä®-instruktör. Lina jobbar enbart med positiva metoder, både med människor och djur. För Lina är det viktigt att inlärningsmiljön känns trygg och avslappnad för alla. 

Kursplats: Borgå folkakademi, Runebergsgatan 16-18, Borgå

Kursavgift: 85 €, inkl. undervisning, mellanmål och kaffe/te

Som deltagare får man se exempel på hur frivillig hantering kan utföras. Du får också delta i de praktiska övningarna som assistent och göra en egen träningsplan som vi sedan går igenom tillsammans.

Anmälningar senast 10.1.2024 | kontakt (nina.wackstrom(at)akan.fi)