Asuminen ja kustannukset – akan.fi

Asuminen ja kustannukset

Lukuvuosi 2024-25

Opiskelu kansanopistoissa on oikeutettu opintotukeen. Lue lisää täältä


Koirakonsultti, Uudenmaan Teatterilinja (9 kk)

Opintomaksu, mikäli ei asu koulun asuntolassa, on 400 €/kk sisältäen opetuksen, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Jos haluat asua koulun asuntolassa, jaettu kahden hengen huone maksaa 200 €/kk ja yhden hengen huone 260 €/kk. Hintaan sisältyy aamiainen (ma-pe) ja illallinen (ma-to) koulu päivinä.

Koirakonsultti
Opiskelumateriaalin ja opintomatkan kustannukset lisätään.

Lisäksi he, jotka asuvat asuntolassa koiransa kanssa, maksavat 50 euron lisämaksun lukukautta kohti.
Koirakonsultiksi opiskelevat ovat etusijalla tuomaan koiransa mukanaan asuntolaan.

Uudenmaan Teatterilinja
Opiskelumateriaalin kustannukset lisätään.

Ruotsi – Kansainvälinen ruotsin kielen kurssi (9 kk)

Opinnot Svenska – International Swedish Course -ohjelmalla ovat ilmaisia, jos sinulla on kotoutumissuunnitelma TE-toimiston kautta. Koulutus sisältää lounaan (ma-pe) ja iltapäiväkahvin (ma-to).

Opiskelijoille, joilla ei ole kotoutumissuunnitelmaa, lukukausimaksu on 120 €/kk sisältäen lounaan (ma-pe) ja iltapäiväkahvin (ma-to).

Jos haluat asua koulun asuntolassa, jaettu kahden hengen huone maksaa 200 €/kk ja yhden hengen huone 260 €/kk. Hintaan sisältyy aamiainen (ma-pe) ja illallinen (ma-to) koulu päivinä.

Tanssi (9 kk)

Opintomaksu, mikäli ei asu koulun asuntolassa, on 450 €/kk sisältäen opetuksen, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Jos haluat asua koulun asuntolassa, jaettu kahden hengen huone maksaa 200 €/kk ja yhden hengen huone 260 €/kk. Hintaan sisältyy aamiainen (ma-pe) ja illallinen (ma-to) koulu päivinä.

Opiskelumateriaalin kustannukset lisätään.

Kansanopistovuosi – EfterNian (9 kk)

Opiskelu EfterNian -ohjelmalla on maksutonta sisältäen lounaan ja iltapäiväkahvin.

Asuminen asuntolassa on mahdollista solmimalla vuokrasopimus, jolla vanhemmat/huoltajat ottavat vastuun oppilaasta ja siitä, että oppilas noudattaa samoja sääntöjä kuin muut asuntolassa asuvat. EfterNianin opiskelijoiden on mentävä kotiin viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.
Asuntolassa asuminen on maksutonta kuten opiskelukin.

Koulun asuntolat

Koulussa on kaksi asuntolaa, jotka molemmat ovat suoraan yhteydessä kouluun. Yksi Tegelhusetissa, jaettu kahteen kerrokseen ja yksi Kivitalossa.
Ensinnäkin täytämme Tegelhusetin asuntolan.

Huoneissa on sänky, yöpöytä, pöytä ja tuoli sekä vaatekaappi. Suihku ja vessa ovat joko huonekohtaiset tai kahdelle huoneelle yhteiset.
Keittiö on kaikkien huoneiden yhteinen. Keittö on varusteltu liedellä/uunilla, jääkaapilla, mikroaaltouunilla, leivänpaahtimella sekä kahvin- ja teenkeittimellä. Keittiöstä löytyy myös joitakin välinetä sekä aterimia, mutta voit myös tuoda omasi.
Keittiön yhteydessä on yhteistila, jossa on tv ja sohva. Kaikista asuntoloista löytyy yhteinen keittiö. Asuntolassa käytössäsi on WiFi-yhteys. Palvelu on maksuton, mutta emme voi taata että yhteys aina toimii moiteetta. Siksi suosittelemme, että hankit oman Internet-liittymän.

Koulussa arkisin tarjoillaan aamiainen, lounas, kahvi ja päivällinen, viikonloppuisin opiskelijat huolehtivat aterioistaan ​​itse.

Majoitus tapahtuu pääosin kahden hengen huoneissa. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään yhden hengen huoneita.

Tegelhusetin asuntolassa voi myös asua koiria, jotka opiskelevat Koirakonsultti ohjelmaa. Pyrimme asettamaan koirat ensimmäiseen kerrokseen.
Pyydämme teitä ilmoittamaan meille mahdollisista allergioista, jotta voimme sijoittaa sinut toiseen asuntolaan.

Säännöt ja tietoa tilitalon asuntolasta

Asuntolan säännöt

Asumiskustannukset

  • Jaetussa kahden hengen huoneessa 200 € / kk
  • Yhden hengen huoneessa 260 € / kk (mahdollisuuksien mukaan)

Avainpantti

Asuntolaan muutettaessa saat avaimen huoneeseesi, maksettuasi 50 €:n pantti käteisellä. Pantti palautetaan toukokuussa kun avain palautetaan meille. 

Koulumaksut ja vuokra maksetaan kerran kuukaudessa ja summa maksetaan tasaisesti joka kuukausi. Tämä tarkoittaa, että maksun summa on sama riippumatta siitä, kuinka monta koulupäivää kuukaudessa on.
Laskut lähetetään sähköpostiisi kuukausittain syys-toukokuussa.

Muita kuluja

Maksat itse mahdolliset materiaalikustannukset ja maksut kursseista, joista kertyy akateemisia opintopisteitä.  Eri opinto-ohjelmien tekemät opintomatkat rahoitetaan pääasiassa oppilaiden keräämillä varoilla.

Työnhakijat, maahanmuuttajat ja eläkeläiset

Oletko työnhakija, maahanmuuttaja tai eläkeläinen? Siinä tapauksessa alennettu opintomaksu on mahdollinen. Tämä on mahdollista Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämien opintoseteleiden avulla.  Opiskelu on päätoimista.

Kaikki yllämainitut kustannukset koskevat lukuvuotta 2024-25.

Opiskelu kansanopistoissa voi saada opintotukea. Lue lisää täältä