Opintotuki

Tiesitkö että

meillä saat korkeatasoista opetusta, ruokaa ja majoitusta sekä uusia jännittäviä ystäviä samalla kun kehität itseäsi ja syvennyt juuri sinua kiinnostaviin aiheisiin. Panosta kansanopistovuoteen!

Sinulle, joka olet oikeutettu opintotukeen suomessa:

Meidän opinto-ohjelmien opiskelijana saat 250 € /kk opintotukea.
Asumislisä asuntolassa asumisesta on 89 € /kk.

Kuukausimaksu sisältäen majoituksen on 430 € ja mikäli asut muualla 290 €.

Sinulle jää siis kuukaudessa maksettavaksi n. 50 € tai reilut 90 €, mikäli asut asuntolassa

Tervetuloa Borgå folkakademiin!

Suomi

Kun olet täyttänyt 17 vuotta, voit saada opintotukea seuraavan kuukauden alusta alkaen. Omat tulosi vaikuttavat opintotuen määrään, joten sinun pitää itse huolehtia siitä, etteivät vuositulosi ylitä vuositulorajaasi. Jos olet alle 20-vuotias vanhempiesi tulot voivat pienentää tai korottaa opintotukesi määrää.

Ennen kuin haet tukea, selvitä tarkkaan opintorahan ja asumislisän ehdot ja sinulle myönnettävään tukeen vaikuttavat tekijät välttääksesi ongelmia ja maksun myöhästymistä.  Mikäli osallistut maksulliseen opetusohjelmaan kansanopistossa ja asut opiston asuntolassa, sinulla on oikeus asumislisään (88,87 €/kk). Vastauksia kysymyksiisi saat paikkakuntasi Kela-toimistolta.  Kelan nettisivuilta www.kela.fi/opiskelijat löydät lomakkeet opintorahan, asumislisän ja opintolainan hakemiseen.  Lomakkeita saa myös koulun kansliasta.