Tavallisimmat kysymykset

Koska lukuvuosi alkaa ja loppuu?

19. elokuuta 2019 – 26. toukokuuta 2020. Lukuvuoden pituus 36 viikkoa.

17. elokuuta 2020 – 27. toukokuuta 2021. Lukuvuoden pituus 36 viikkoa.
 

Miten haetaan Borgå folkakademiin?

Hakuaika opinto-ohjelmiimme lukuvuotena 2020–21 on jatkuva 7.8.2020 saakka.

Hakemukset käsitellään välittömästi ja mikäli olet saanut opiskelupaikan, ilmoitamme sinulle asiasta sähköpostitse viimeistään kahden viikon kuluessa. Hakijat valitaan hakujärjestyksessä, joten hae mahdollisimman pian opiskelupaikkasi varmistamiseksi!

Hakulomake tästä. Voit myös ottaa yhteyttä kansliaamme info@akan.fi tai puhelimitse +358 (0)19 5769500. 

Miten kauan opiskelu kestää

9 kuukauden opinto-ohjelmat: 10+ Kymppiluokka, Eläintenhoito, Koirakonsultti, Musiikki, Kansainvälinen ruotsin kurssi, Puuvenekoulu Kuggomissa ja Tanssi.

45 kuukauden opinto-ohjelmat: Musiikki ja Puuvenekoulu Kuggomissa.

Onko Borgå folkakademissa sisäänpääsykokeet

Ei, melkein kaikilla opintolinjoilla teemme päätöksemme hakemuksesi, kokemuksesi ja mahdollisten todistustesi perusteella. Edellytämme peruskoulun tai vastaavan suorittamista. Monet opiskelijamme ovat suorittaneet ylioppilastutkinnon.

Musiikkilinjalla on pääsykokeet. Tarkempi ajankohta selviää tästä.

Tanssilinjalla on pääsykokeet. Tarkempi ajankohta selviää tästä.

Onko teillä ikävaatimuksia?

Borgå folkakademissa opiskele eri-ikäisiä ihmisiä. 

Mitä opiskelu maksaa

Eläintenhoito ja Koirakonsultti:

Opintomaksu koulun asuntolassa kahden hengen huoneessa asuvalle on 430 €/kk ja yhden hengen huoneessa asuvalle 490 €/kk sisältäen opetuksen, majoituksen, aamiaisen, lounaan, iltapäiväkahvin ja päivällisen.

Lisäksi he, jotka asuvat asuntolassa koiransa kanssa, maksavat 50 euron lisämaksun lukukautta kohti eli 100 € koko lukuvuodesta.

Mikäli asut kotona (tai itsenäisesti muualla) opintomaksu on 290 €/kk sisältäen opetuksen, lounaan ja iltapäiväkahvin. Lisätietoa opintorahasta ja asumislisästä tästä  

10+ Kymppiluokka ja Kansainvälinen ruotsi ovat maksuttomia.

Saako opintotukea

Opiskeluohjelmamme oikeuttavat valtion opintotukeen toisen asteen opiskeluun (lomake OT 1r ruotsiksi, OT 1 suomeksi).  Voit hakea myös asumislisää ja opintolainaa. Lomakkeen saat tästä tai koulun kansliasta. Lisätietoa Kelan sivuilta www.kela.fi

Miten asuntolassa asutaan

Koululla on kaksi asuntolaa, toinen sijaitsee koulun yhteydessä ja toinen Kevätkummun kaupunginosassa, n. 3 km koululta. Täytämme ensisijaisesti koulun yhteydessä olevan asuntolan, mutta mikäli tarve vaatii, otamme myös Kevätkummun asuntolan käyttöön. Huoneet ovat kalustettuja. Pääsääntöisesti kaksi oppilasta jakaa huoneen mutta tarpeen ja mahdollisuuksiemme mukaan tarjoamme yhden hengen huoneita lisähintaan.

Koulun yhteydessä olevassa asuntolassa on erilaisia kahden hengen huoneen yhdistelmiä, joilla on yhteiset keittiö- ja televisiohuonetilat.  Kevätkummussa asutaan tavallisissa 2-3 huoneen asunnoissa, joissa on yhteiset keittiö-, kylpyhuone- ja vessatilat.
Asuntoloissa on wifi.

Voivatko suomenkieliset opiskella Borgå folkakademissa? 

Kyllä. Meillä on ollut monta suomen kieltä äidinkielenään puhuvaa opiskelijaa! Borgå folkakademi on erinomainen tapa saada kieli ”kaupan päälle” opiskellessasi sinua kiinnostavaa alaa. 

Voiko tuoda lemmikkinsä mukaan asuntolaan?

Rajoitettu määrä koiria on sallittu koirakonsulttilinjan opiskelijoille. Poikkeustapauksissa myös muut lemmikit voivat tulla kysymykseen.
Lisätietoja antaa Christina von Pfaler, christina.vonpfaler@akan.fi

Onko koulussa harjoitteluviikkoja?

Harjoitteluviikot järjestetään tavallisesti keväällä huhtikuun alussa.