Tavallisimmat kysymykset

Koska lukuvuosi alkaa ja loppuu?

16. elokuuta 2021 – 24. toukokuuta 2022. Lukuvuoden pituus 36 opinto viikkoa.
 

Miten haetaan Borgå folkakademiin?

Hakuaika opinto-ohjelmiimme lukuvuotena 2021–22 on jatkuva 9.8.2021 saakka.
Tanssi, musiikki ja näyttelijäntyö avaavat hakemuksensa 1.1.2021.

Kun haet, saat ilmoituksen siitä, että olemme vastaanottaneet hakemuksesi. Saat virallisen valintakirjeen, kun olet hakenut eläinhoitoon , koirakonsulttiin, ruotsiin – kansainvälinen ruotsin kielen kurssi 1 ja 2, keväästä 2021 alkaen.
Hakijat edellä mainittuun opinto-ohjelmaan hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten hae mahdollisimman pian opintopaikkasi turvaamiseksi!

Tanssi-, musiikki- tai näyttelyhakemuksia hakevilla henkilöillä on pääsykoe / valintahaastattelu, joka on 10.-11.6.2021.

HUOM!
Jos jotakin opiskeluohjelmaa ei voida järjestää liian pienen osallistujamäärän takia.
Ilmoittamme sinulle niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään elokuun alussa.

Hakulomake on saatavana täältä eläintenhoitoa, koirakonsulttia ja ruotsi – kansainvälinen ruotsin kielen kurssi, varten.
Hakulomake on täällä tanssia ja täällä musiikkia ja musiikkia – oppivelvollisille varten sekä täällä näyttelijäntyö varten.
10+ kymppiluokka tehdään www.opintopolku.fi -sivustolta ja löytyy täältä.

Voit myös ottaa yhteyttä kansliaamme info@akan.fi tai puhelimitse +358 (0)19 5769500. 

Miten kauan opiskelu kestää

9 kuukauden opinto-ohjelmat (36 opinto viikkoa):
10+ kymppiluokka, eläintenhoito, koirakonsultti, musiikki, musiikki – oppivelvollisille ruotsi – kansainvälinen ruotsin kielen kurssi, puuvenekoulu Kuggomissa ja tanssi.

Onko Borgå folkakademissa sisäänpääsykokeet

Tanssi-, musiikki- tai näyttelyhakemuksia hakevilla henkilöillä on pääsykoe / valintahaastattelu, joka on 10.-11.6.2021. Teemme päätökset hakemuksesi, kokemuksesi ja useimpien ohjelmien mahdollisten todistustesi perusteella. Edellytämme peruskoulun tai vastaavan suorittamista. Monet opiskelijamme ovat suorittaneet ylioppilastutkinnon.

Onko teillä ikävaatimuksia?

Borgå folkakademissa opiskele eri-ikäisiä ihmisiä. 

Mitä opiskelu maksaa

Katso täältä alle ”Asuminen ja kustannukset”.

Saako opintotukea

Opiskeluohjelmamme oikeuttavat valtion opintotukeen toisen asteen opiskeluun (lomake OT 1r ruotsiksi, OT 1 suomeksi). Lisätietoa opintotuesta löytyy täältä.

Voit hakea myös asumislisää ja opintolainaa. Lomakkeen saat tästä tai koulun kansliasta. Lisätietoa saat myös Kelan sivuilta www.kela.fi

Miten asuntolassa asutaan

Koululla on kolme asuntolaa, kaksi sijaitsee koulun yhteydessä ja yski on Kevätkummun kaupunginosassa, n. 3 km koululta. Täytämme ensisijaisesti koulun yhteydessä olevan asuntolan, mutta mikäli tarve vaatii, otamme myös Kevätkummun asuntolan käyttöön. Huoneet ovat kalustettuja. Pääsääntöisesti kaksi oppilasta jakaa huoneen mutta tarpeen ja mahdollisuuksiemme mukaan tarjoamme yhden hengen huoneita lisähintaan.

Koulun yhteydessä olevassa asuntoloissa on erilaisia kahden hengen huoneen yhdistelmiä, joilla on yhteiset keittiö- ja televisiohuonetilat. 
Kevätkummussa asutaan tavallisissa 2-3 huoneen asunnoissa, joissa on yhteiset keittiö-, kylpyhuone- ja vessatilat. Asuntoloissa on wifi.

Voivatko suomenkieliset opiskella Borgå folkakademissa? 

Kyllä. Meillä on ollut monta suomen kieltä äidinkielenään puhuvaa opiskelijaa! Borgå folkakademi on erinomainen tapa saada kieli ”kaupan päälle” opiskellessasi sinua kiinnostavaa alaa. 

Voiko tuoda lemmikkinsä mukaan asuntolaan?

Rajoitettu määrä koiria on sallittu koirakonsultti ohjelman opiskelijoille.
Lisätietoja antaa Christina von Pfaler, christina.vonpfaler@akan.fi

Onko koulussa harjoitteluviikkoja?

Harjoitteluviikot järjestetään tavallisesti keväällä huhtikuun alussa.