Utrymmen – akan.fi

Utrymmen

Fredrikasalen

Vår största föreläsningssal Fredrikasalen är ett ljust och luftigt föreläsningsutrymme utrustat med modern teknik: whiteboard, multimediaprojektor, dator och piano. Salen rymmer 70 personer (med bord). Vi har också ett antal mindre föreläsningssalar som rymmer från 12-20 personer med varierande utrustning.

Tegelvalvet

Kom och upplev den unika stämningen i vårt tegelvalv! Valvet rymmer 15-20 personer och kan utrustas efter behov.

Matsalen och köket

I vår vackra Empiresal har bland annat J.L. Runeberg någon gång i tiden smörjat kråset med flere andra den tidens “kändisar”. Idag fungerar empire salen som vår matsal och i anslutning till den finns skolans egna kök där frukost, lunch och middag tillreds från början åt våra studerande!

Biblioteket

I anslutning till matsalen ligger skolan bibliotek. Biblioteket används både som matsal för lunchgäster samt passar även bra som mötes utrymme för en mindre grupp.

Trähuset

Trähuset, eller gamla rektors bostaden fungerar idag som klassrum för folkhögskoleåret EfterNian. I Trähuset finns även 3 rum för inkvartering.

Bastun

Skolan har en nyrenoverad bastu som kan utnyttjas t.ex. vid veckoslutskurser. Även våra studerande på de långa linjerna som bor på skolans internat har tillgång till bastun, som finns i Stenhuset.

Club akan

En gemytlig samlingsplats med plats för ca 50-60 personer (med bord). Inkluderande en mediumstor scen, mixer-bord, HD Projektor, 2 st 550 W aktiva PA-högtalare och 4 st mikrofoner varav 2 st är trådlösa. Därtill finns ett litet pentry i samma lokal.

Internatet

En del av våra internat finns på skolans område och rymmer sammanlagt ca 50 personer. Duschen och toaletten finns antingen på rummet eller så att två rum delar. Köket är gemensamt för flera rum och har spis/ugn, kylskåp, mikrovågsugn, brödrost, kaffe- och tekokare. I anslutning till köket finns ett allrum med TV och möjlighet till uppkoppling till Internet.

Nya flygeln

I våra nybyggda utrymmen i Å-huset vid Ågatan 15, med ingång från Gymnasiegatan 2, finns fyra klassrum, samlingsrum, samt minikök. Helheten lämpar sig utmärkt för t.ex. en veckoslutskurs.

Å-salen

Vår stora festsal med scen och med ett anslutande pentry. Salen finns på Ågatan 15, med ingång från Gymnasiegatan 2