Tervetuloa koira!

21.5.2024 klo 17.30 Helsingfors arbis

Onko perheessänne uusi karvainen jäsen? Miten elämä koiran kanssa sujuu parhaiten? Tervetuloa keskustelemaan sujuvasta koira-arjesta

tiistaina 21.5.2024 klo 17.30 Helsingfors arbis, Dagmarinkatu 3, 00100 Helsinki

Kaksikielinen (suomi—ruotsi) tilaisuus on tarkoitettu henkilöille, jotka harkitsevat koiran hankkimista tai heille, joille pentu on jo tullut tai tulossa kotiin, unohtamatta kodinvaihtajia ja rescue-koiria.

Illan  teemakeskusteluissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

  • Minkälaista on elää pennun kanssa?
  • Miten luoda turvallinen ympäristö koiralle?
  • Minkälainen on koirapäivän aikataulu?
  • Miten koiran peruskoulutus alkaa?
  • Mitä tehdä, jos elämä koiran kanssa ei suju kuin strössöössä?

Keskusteluissa on aikaa kysymyksille ja vastauksille. Keskusteluihin voi osallistua myös englanniksi.

Sijoitus tulevaan

Koiran kasvattaminen on sitä helpompaa mitä paremmin ymmärtää  koiran kehitystä ja tarpeita. Koiran tuloon voi varautua hankkimalla etukäteen taitotietoa koiran kanssa elämisestä.

– Kun sijoittaa aikaa ja osaamista koiraansa, se maksaa itsensä korkojen kera takaisin myöhemmin, kannustaa von Pfaler uusia koiranomistajia.

Sujuvan yhteisen arjen rakentaminen alkaa siitä hetkestä, kun päätät hankkia koiran. Samalla hetkellä ratkaistavaksi tulee monta kysymystä aina koiravalinnasta alkaen. Miten järjestät kodin ”pennunkestäväksi”  ja rakennat toimivan koira-arjen aikatauluineen ja koiran koulutuksineen? Mitä pentu tarvitsee luodakseen vahvan kontaktin omistajaansa? Mitä kaikkea pitää olla valmiina, kun koira asettuu osaksi elämääsi?

– Vastuu koirasta ja sen kasvatuksesta alkaa siitä hetkestä, jolloin saat pennun syliisi tai remmin käteesi, toteaa Christina von Pfaler.

– Oletko valmis?

von Pfaler on pitkään toiminut koirankouluttaja. Lisäksi hän johtaa Borgå Folkakademin Koirakonsultti-linjaa. von Pfalerin perheeseen kuuluu noin nelivuotias rescue-koira.

Alkuajat uuden koiran kanssa voivat olla haastava. Pennulla on pennun tavat ja kujeet. Kasvamiseen kuuluvat mörkökaudet, kuten murrosikä omine haasteineen. Kodinvaihtajilla ja rescue-koirilla on oma historiansa, joka voi vahvasti vaikuttaa koiran käyttäytymiseen. Omistajilta vaaditaan ymmärrystä ja taitoja vastata koiran tarpeisiin ja kouluttaa koiraa. Koiran kouluttaminen on aina sijoitus toimivaan yhteiseloon.

von Pfaler muistuttaa myös, että koiran tarpeet ovat yksilöllisiä ja heijastavat niin koiran rotua kuin koirayksilön historiaa. Omistajien kannattaa tutustua valitsemaansa rotuun, jotta rotutyypilllinen käyttäytyminen osataan kanavoida. Kodinvaihtajien ja rescue-koirien taustahistoria kannattaa selvittää niin hyvin kuin mahdollista.

Opiskele koiraa! Jokaisen koiranomistajan kannattaa hankkia perustiedot koiran kehityksestä ja käyttäytymisestä.

Borgå folkakademin Koirakonsultti -linjan teemailta Välkommen valp — Tervetuloa koira tarjoaa tietoiskuja ja keskusteluja uudelle koiranomistajille  tärkeistä asioista.

Teemailtaan ilmoittaudutaan verkkolomakkeen kautta täällä: https://forms.gle/ZutDBNeaiMA5vq377

Paikkoja on rajoitetusti ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ovimaksu: 10 €

Paikka: Helsingfors arbis, Dagmarinkatu 3, 00100 Helsinki

Kurssin järjestäjä on Borgå folkakademi, Koirakonsultti-linja.

Lisätietoja antaa FM biologi, koiraterapeutti Christina “Chrusse” von Pfaler, puh. 050 3472 596, christina.vonpfaler@akan.fi