En skrämmande dag!

13 november 2018, av Nina

Det sägs att det spökar på Akan och en fredag i slutet av oktober kunde alla besökare stöta på både det ena och andra Akan-spöket i skolans korridorer.

hallowee.jpg

På dagen sjöd det av aktivitet i å-salen. Hela skolans elever pysslade halloween-dekorationer till kvällens fest, karvade ur pumpor eller deltog i verkstaden för ansiktsmålning. Ju längre förmiddagen skred desto svårare blev det att känna igen både lärare och elever som en efter en såg alltmer skrämmande ut.

Korridoren in till matsalen var upplyst i ett spöklikt sken. I matsalen var tavlorna täckta av spindelväv och påsar med något blodliknande skymtade här och där. När alla ätit sig mätta på den goda skollunchen, som tur utan både spindlar, fladdermöss och blod, gick hela gänget en runda på stan och dansade först runt Runebergsstatyn och sedan utanför City market. Gruppen stannade också till utanför ett par restauranger, där några elever jobbade, så att de också skulle få vara med och fira lite. Det här vara bara upptakten till kvällens fest i klubben.

hallow.jpg

Elevkåren hade sett till att också klubblokalen nere i källaren fått skrämmande dekorationer. De mest skrämmande var ändå gästerna – många var svåra att känna igen bakom sina verkligt välgjorda utstyrslar och sminkningar. Bra att skolan har en välförsedd teatergarderob och verkligt skickliga sminkörer både bland elever och personal! Alla var med och röstade fram kvällens bästa dräkt. Vinnare blev en sorts mumie, så väl förklädd att många undrade vem det riktigt var. Först när han sade tack visade det sig att mumien var Nikita. Grattis!

Catharina & Katinka Foto Anna Palomäki