Höstglöd

16 oktober 2018, av Nina

Under veckoslutet har vi fått uppleva en liten värmebölja. Rätt ovanligt med så varmt väder så här års. Årets ruska är ju särskilt fin! Vad heter för övrigt ruska i Sverige? Finns det en motsvarande term för naturens/lövträdens röda, gula och bruna nyanser på hösten? Höstglöd, kanske.

djurens dag.jpeg

Förra veckan den 10 oktober firade vi Djurens dag här på skolan. Våra studerande uppmärksammade folk på stan om djurens rättigheter. På torsdag och fredag 18-19.10 ordnar vi ett höstlovsläger för barn i lågstadieåldern. Barnen kommer att få pyssla och lära sig om hundar. Lägret avslutas med en spöklig stund. “Stämmer ryktet om att det spökar i Vävgården?” I källarvalvet framkallas kalla kårar, i skenet av några levande ljus (det väntar många av barnen redan med spänning på).

Kurstips

Hur kan man inspirera barn och unga till läsning? Jobbar du med barn och unga, t.ex. som lärare eller bibliotekarie? Anmäl dig till fortbildningskursen Levande barn- och ungdomslitteratur. Maria Lassén-Seger, barnboksspecialist, och barnboksbibliotekarie Catharina Latvala inspirerar och ger tips. Kursen ordnas på Akan 16-17.11 i samarbete med Sydkustens ordkonstskola. Anmälningar tas emot till 6.11.

Månar du om miljön och om dej själv, dina närmaste? Vill du ge vackra och personliga gåvor som mottagaren verkligen har användning för, eller sälja tvålar på julmarknaden? Kom på kursen Dekorativa tvålar, ekologiska tvättmedel. Kan för min del garantera att det blir kul och inspirerande! Kursen ordnas 23-25.11 i samarbete med Enni Mäisti från Solbacka Design. Kolla in Ennis läckra bilder på Instagram

Vi tar gärna emot kurstips inför våren. Jag kan redan nu avslöja att vi kan erbjuda en första grundkurs i kinesiska (mandarin) första veckoslutet i mars… Mer info inom kort om det.

Ta hand om er, gott folk

Nina