Höstkurser på öppna uni

23 september 2019, av Nina

Höstens vackra färger och morgonfrosten gör den här årstiden speciell. Idag är det höstdagjämning. Det goda med hösten är att man då gärna vill börja med något nytt. En ny hobby, eller en helt ny inriktning.

På Akan är vi en god bit inne på höstterminen. Vi har ett inspirerande utbud av kortkurser, något för alla – numera också i Helsingfors och på Kuggom i Lovisa. Kurserna i Helsingfors och Lovisa ordnas i samarbete med Axxell och förvekligas tack vare vår nya medarbetare på Akan, Peik Holländer.

Öppna universitetet

Vårt samarbete med Åbo Akademis öppna universitet fortsätter; 3-6.10 ordnar vi kurs i ledarskap med Tine Sylvest. Kursen Ledarskap 1 omfattar 5 sp och är den första, fristående inom studiehelheten Grundstudier i arbetsplatspsykologi (25 sp) Helheten förverkligas i ett regionalt samarbete med Borgå medborgarinstitut, Lovisa svenska medborgarinstitut, Sibbo Institutet och Akan, vilket gör det möjligt att avlägga hela grundstudiehelheten lokalt, i östra Nyland.

Du som är nyfiken på islam kan anmäla dig till kursen Islam, 5 sp. Föreläsare är doktoranden Nina Björkman vid Åbo Akademi. Kursen går under ett veckoslut på Akan: 25-27.10.

Introduktion till psykologi, 10 sp, går under två veckoslut 8-9.11 och 29-30.11. PsM Joachim Johansson föreläser. Utöver det en krävs del själv- och distansstudier.

Du som har barn i lågstadieåldern, se hit! Vi ordnar ett dagläger under höstlovet 14-16.10. Lägrets tema är hundar/djur, pyssel och…kusligheter. Man kan anmäla sitt barn fram till 4.10.

Nina