Höstterminen börjar

16 augusti 2018, av Nina

Det har det varit en ofattbart varm och lång sommar, med mycket spring och glada skratt här på skolan. Skolans duktiga personal har haft fullt upp med de språkläger som vi har ordnat för ryska ungdomar från början av juni till medlet av augusti. Stort tack också till de inspirerande lärarna Bro, Jack och Sophie som har lärt ungdomarna engelska.

Vi håller som bäst på med att städa undan efter sommarens kurser (sommarterminen), och förbereder höstterminen som börjar på måndag. Det är med spänning och iver som vi tar emot de nya eleverna. Kul!

Öppna universitetet

I höst ordnar vi en delkurs i logopedi på Akan: Grunder i talvetenskaper (5 sp / ÅA). Kursen ingår i helheten Grundstudier i logopedi (25 sp) som förverkligas i ett regionalt samarbete med Borgå medborgarinstitut, Lovisa svenska medborgarinstitut, Sibbo Institutet och Akan. Kursens mål är att ge grundläggande kunskaper om ämnet och disciplinen logopedi, och om yrket talterapeut. Delkursen leds av professorn i logopedi vid Åbo Akademi, Pirkko Rautakoski. Vi tar emot anmälningar fram till 11.9.

apple-3535566_1920.jpg

I september börjar en Introduktionskurs till psykologin (10 sp / ÅA) med Joachim Johansson. Kursen är en första allmän orientering i psykologi. Målet är att ge grundläggande kunskaper om ämnet och vetenskapen, samt om vad yrket psykolog är. Anmälningar tar vi emot fram till 4 september.

Spanska

Den tredje september börjar spanskakursen På lärande fot genom det spanska språket med Katinka von Kraemer. Kursen går hela höstterminen på måndagar och tisdagar kl. 10-14. Det finns ännu plats på kursen!

Samarbetskurser

Till Videofilma med vanlig kamera kan man anmäla sig nu. Kursen ordnas 21-22.9 och leds av Georg Gustafsson, den ordnas i samarbete med Kamera -67.

Brinner du för språk, fantasi och litteratur? Tillsammans med Sydkustens ordkonstskola ordnar vi en utbildning i ordkonstledarskap. Utbildningen är för alla som har ett intresse för att stöda och inspirera barn till att finna glädjen i språket, t.ex. lärare och bibliotekarier. Läs mer om utbildningen här.

Kreativt skrivande är en skrivarkurs som vi ordnar på G18 i samarbete med Axxell. Kursen leds av författaren Henrika Andersson och är för närvarande fullsatt. Det finns preliminära planer på en ny kurs på våren!

Kom ihåg att man kan anmäla sig till kurserna via blanketten på hemsidan. Klicka på länken här så kommer du till den. Detaljerad info om kurserna finns på hemsidan under rubriken Kurser.

Fast äpplena mognar så är hösten inte riktigt ännu här, en tid får vi njuta av sensommarens ljumma och mörka kvällar. Det ska vi ta vara på!

Nina