Intervju med en tidigare studerande

12 december 2019, av Nina

Vi har fått hjälp med visuell marknadsföring i några veckor, av en tidigare studerande. Han har framställt broschyrer inom ramen för sina nuvarande studier.

Abdul+%282%29.jpg

Vem är du? -Jag heter Abdullahi och jag är 21 år gammal. Jag kommer från Somalia. Du har gått på Akan? -Jo, i nästan två år, på Svenska 1 & 2.

Hur kommer det sej att du började på Akan? -Jag visste inte att Finland är ett tvåspråkigt land från början, men min socialarbetare (i Esbo) rekommenderade mej att integrera mej på svenska, i Borgå.

Vad har du lärt dej här? -Jag har lärt mej mycket – inte bara språket utan också kultur och historia och hur man klarar sig i Finland. Jag skulle rekommendera Akan för alla som vill lära sig ett språk snabbt. Det är lättare att lära sig svenska först, och man får mer hjälp av människor.

Vill du berätta något om Akan? -Stämningen är bra i skolan. Det är bekvämt, som en enda familj. Samtidigt är det en internationell skola. Man träffar nya kompisar och får veta mer om andra kulturer (arabisk, norsk kultur, osv).

Vad gör du nu? -Jag studerar i Careeria, sista året nu. Om allt går bra så skulle jag gärna fortsätta studera i yrkeshögskola sen, t.ex. i Arcada.

Hur säger man ”hej då, vi ses” på somaliska? –Nabad gelyo!