Kom med i sommar

2 april 2020, av Nina

Tack och lov för våren, soliga dagar och fågelkvitter! Sällan har våren varit så välkommen som i år. För vi lever i förunderliga tider. För vårt eget bästa och för vår allas hälsa har myndigheterna bestämt att vi ska hållas hemma så mycket som möjligt. Det har konsekvenser för skolans verksamhet just nu, deltagarna på de långa studieprogrammen undervisas på distans. Alla närstudier och kurser är inställda åtminstone fram till den 13 maj.

Nu ser vi framåt och planerar sommarens verksamhet. Vi räknar med att kunna förverkliga sommarens kurser enligt planerna, förutsatt att läget normaliseras. Så kul det ska bli!

Barnläger

Populära daglägret Sommarkul med Mikaela, som blivit bekant för många barn under tidigare läger. Barnen får pröva på hantverk med Peggy, åka på utfärd till stranden, baka och spela bollspel – bland annat.

Musikteaterlägret återkommer i sommar, lägret är tvåspråkigt och leds av Helena Hasselblatt och Heini Rautoma. Barn som är intresserade av teater, musik och dans kan delta, man behöver inte kunna något från tidigare.

Föräldrar: det finns några friplatser till dessa barnläger! Skicka bara en kort motivering till varför ditt barn behöver en friplats. Musikteaterlägret och Sommarkul har beviljats understöd av Brita Maria Renlunds stiftelse. Det är vi tacksamma för.

Tillsammans med organisationen DUNK rf och Luckan ordnar vi ett mångulturellt musikläger för barn i sommar. Mer information om lägret på hemsidan så småningom!

Konst

Målarkursen med Tiina Kolehmainen ordnas under tre dagar på skolan, veckan efter midsommar 24-26.6. Tiina brukar ordna med stilleben att måla under kursen, men man kan också gå ut i närmiljön.

Konstlägret ordnas i skärgården, på sköna Poukama på Emsalö i augusti. Det är möjligt att övernatta där, med helpension. Det är konstnären Sirkka Tapio som leder och ger respons till deltagarna.

Det finns plats på sommarkurserna. Bekanta dej gärna med dem och anmäl dej via anmälningsfromuläret. Vi följer myndigheternas rekommendationer och meddelar om det blir ändringar.

Ta hand om er!

Nina