Kurser i mars

19 februari 2019, av Nina

kursannons.jpg

Det är aktivt på kursfronten, här på skolan. En grupp från folkhögskolan i Novgorod är här på en veckas engelskakurs. De är ivriga (och seriösa) innebandyspelare, i kväll ska de spela innebandy.

Det kommer anmälningar till vårens aktuella kortkurser: kursen i traditionell repslagning med Mikko Snellman på traditionscentrum Kuggom fylls i rask takt. Snart får vi nog meddela att kursen är full. Det är ju ofta så, att det finns en övre gräns för deltagare i en kurs, och naturligtvis också en minimigräns. Just den här kursen är för övrigt en samarbetskurs med Axxell.

Mot slutet av nästa vecka ordnar vi en populär keramikkurs här på Akan. Det är en tid sedan vi jobbade med lera här, men redskapen finns kvar – från förr. Det är keramikern Teija Laine som handleder, både nybörjare och erfarna lerhanterare är välkomna. Om du vill komma med går det bra att höra sig för om eventuella ströplatser, kontakta kurskansliet så ordnar det sej säkert!

Har du dolda, eller glömda, kunskaper i tyska i bagaget? Då har du möjlighet att återaktivera dina kunskaper under ledning av Jürgen Birkle, 8-9.3.  Vi diskuterar tysk kultur, lagar mat tillsammans i skolköket och tittar på korta och enkla videon under kursdagarna. Anmälningstiden går ut 26.2, så skynda på.

Under ett veckoslut 15-17.3 ordnar vi en tvålkurs med Enni Mäisti från Solbacka design. Enni skapar underart vackra och fantasifulla tvålar. Du kan se inspirerande bilder på Instagram. Förutom tvål får deltagarna lära sig att tillverka ekologiskt tvättmedel och tvättättika. Kom du också! Tvålarna och tvättmedlen är skonsamma både för hälsan och miljön.

Snart har vi våren här, och flyttfåglarna. Upplev den korta våren ute i naturen. Jonas Häggblom leder en fågelexkursion till Emsalö udde 30-31.3. Anmälningar till den tar vi emot fram till 20.3 Rekommenderas varmt!

I april blir det dags för kurser för hundägare. Mer om det så småningom.

Ha det gott

Nina