Min tid i Akan

7 oktober 2020, av Akan

Jag började studera på Akan i slutet av sommaren. Jag planerade att börja studera svenska för många år sedan faktiskt men tyvärr hade jag alltid någon annat att göra. Äntligen kom rätt tid nu.

Akan är en folkhögskola i Borgå som har många kurser för människor i alla åldrar. Man kan studera musik, dans, hundkonsult och så vidare. Det finns en internationell linje också och där studerar jag svenska. Det finns två grupper: Svensk 1 och Svensk 2 och eleverna kommer från många länder av världen.

Skolan ligger på Runebergsgatan och nära empire staden. Det är en bra promenad till skolan och tillbaka hem för mig, speciellt nu när vädret är fantastiskt.

Vår dag i skolan börjar klockan 9 och slutar klockan 2. Vi studerar grammatik, kultur, samhälle och historia med olika lärarna. Ibland tittar vi på nyheter och lyssnar på musik. Ibland skriver vi bloggar och går på promenad i stan. Vi har en kaffepaus klockan 10 när vi dricker kaffe tillsamman, äter godis och berättar skämt. Man kan höra många språk i vårt kafferum. Klockan 12 har vi lunch och vi har alltid bra mat.

Tiden går fort när jag är i skolan. Det är alltid roligt att komma hit. Människor är trevliga och roliga, lärarna är hjälpsamma och jag tycker att min svenska går framåt.

Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *