Sommar på Akan

17 maj 2018, av Nina

Gräsmattorna pryds av fina små solar: maskrosorna blommar, det har blivit sommar!

Sommaren kom plötsligt i år, litet i förtid känns det som, vi är ju bara i mitten av maj. Det är skönt och riktigt varmt. Människorna söker sej ut till terrasser och stränder. Hur brukar du svalka dej när det är hett?

Nästa vecka firar våra heltidsstuderande våravslutning. Vi hoppas förstås att solen skiner även då! Efter avslutningen inleder vi vår sommarverksamhet med läger och kurser för barn och vuxna.

Våra sommarläger och -kurser är redan så gott som fulla. Ivriga barn väntar på att sommarlovet ska börja och att de ska få komma på läger till Akan. Det finns ännu några platser på daglägren, så det går bra att ta kontakt och anmäla sej.

Barnläger

Det tvåspråkiga Musikteaterlägret lockar åter musik- och teaterintresserade barn. Lägret ordnas 4-8.6. Helena Hasselblatt och Heini Rautoma leder, tillsammans med en eller annan överraskningsgäst.

Populära Sommarkul är kul på riktigt! 11-15.6 är det dags. Entusiastiska Mikaela och Alina håller koll; Peggy Hellman inspirerar till pyssel och hantverk. Traditionsenlig picknick på Postbacken på torsdag.

Språkläger för ryska barn ordnar vi också denna sommar, från början av juni till augusti. Våra internat kommer att fyllas till sista plats!

Konstkurser

Målar du gärna? Vill du utvecklas i din hobby och lära dig nytt? Kom på Tiina Kolehmainens tvåspråkiga konstkurs 27-29.6. Plats finns.

20-22.8 ordnar vi ett konstläger på Pellinge kursgård i samarbete med Borgå amatörmålare. Nelli Nio leder kursen. Kom med om du gillar att måla utomhus, i skärgården.

Sommargymnasium

Ny verksamhet på Traditionscentrum Kuggom: abi-kurser. Det finns lediga platser, och man kan anmäla sig fram till 16.6.

Hör av dej senast den 1 juni om du vill komma med på en sommarkurs. Vi finns här och svarar på frågor och anmälningar via olika kanaler: telefon, epost, meddelanden på Facebook och Instagram, och anmälningar via hemsidan.

Nina