Sommargymnasium startar

8 maj 2019, av Nina

Hej!

Tänkte berätta om abi-kurserna som vi ordnar i sommar på Akan. Vi har ett utbud på tre abi-kurser inom ramen för vårt Sommargymnasium 5-10.8.2019. Kurserna är i första hand avsedda för att repetera och stärka kunskaperna inför studentexamen, men i princip kan vem som helst som har tillräckliga grundkunskaper söka till Sommargymnasiet. Kurserna ska kunna godkännas vid det egna gymnasiet, om man kommer överens om det på förhand (alltså nu på våren).

Man kan välja att delta i en eller två förkovrande kurser. Utbudet består av abi-kurs i modersmål, lång matematik, och A-finska. Studierna genomförs som intensiva heltidsstudier, under sex dagar. Den som kommer längre ifrån kan höra sig för om plats på vårt internat. Vi kan erbjuda helpension, det vill säga internatsplats och fyra måltider per dag. För övriga studerande serveras buffélunch och eftermiddagskaffe under kursdagarna.

Louise Nygård, stolt österbottning

Louise Nygård, stolt österbottning

För den som vill försäkra dig om en plats på abi-kurserna lönar det sig att anmäla sig i god tid. Det finns nämligen bara några platser kvar på internatet. Sista ansökningsdag är 10.6. Vi ordnar Sommargymnasiet i samråd med Sommargymnasiesamfundet rf.

Vi har bett lärarna vid Sommargymnasiet presentera sig. Läs här modersmålsläraren Louise Nygårds presentation. Hon utlovar en inspirerande och motiverande kurs 😊

Nina