Välkommen till Akans blogg

27 april 2017, av Nina

Oj, så vi har fått vänta på värmen i vår! Men snart är den väl här, med grönskan. På Akan är det några veckor kvar av läsåret. Den 24 maj firar vi avslutning och tar farväl av våra studerande. För övrigt så tar vi emot anmälningar till sommarkurserna och lägrena. Vi på kansliet har också fullt upp med antagningen till helårslinjena. Nya studieprogrammen Indiefilm och Digijournalistik är avsedda för unga och vuxna som är intresserade av film och media. Det är frågan om praktiskt inriktade utbildningar; learning by doing.

Kurser och händelser

Den 13 maj kl. 15 ordnar vi en föreläsning för allmänheten med forskaren Katriina Tiira: About dogs’ cognition, personality and behaviour – the effect of genes and environment.Intresserade kan anmäla sig, senast 5.5 på hemsidan eller via epost. Katriina Tiira kommer också att testa intresserade ägares hundars inlärningsförmåga med ett kognitivt test.

Summer Swedish for beginners 5-22.6.En treveckors sommarkurs i svenska för nybörjare med Katinka von Kraemer. Kursen passar bra för för nyanlända och andra som vill lära sej enkel kommunikation och vardagsfraser. Plats finns.

Konstkurs 28-30.6. Målning i akvarell eller olja med handledning och inspiration av Tiina Kolehmainen. Det finns några platser kvar.Aktuellt i sommar

Sommarkurser för barn och unga

Musikteaterläger 5-9.6 Tvåspråkigt dagläger som leds av proffs inom teater och musik. Alla som är intresserade kan delta, man behöver inte kunna något från tidigare. Vi tar ännu emot anmälningar!

Sommarkul  12-16.6 Dagläger för barn i lågstadieåldern. Några platser kvar, så skynda på att ta kontakt.

Fantasilägret Bland kartblad och kompassrosor 14-16.6 i Sibbo, i samarbete med Sydkustens ordkonstskola.

Repetitionskurs i matte 9-11.8 för ungdomar som börjar i gymnasiet. Plats finns.

Språkläger för ryska ungdomar. På sommaren ordnar vi åter populära språkläger för ryska barn.